09.07.2013 15:37

Reģionālās mobilitātes programmai pieteikušies arī rīdzinieki

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Reģionālās mobilitātes programmai pieteikušies arī rīdzinieki arhīvs

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pasākumam "Komersantu nodarbināto personu reģionālās mobilitātes veicināšana" pieteikušies 97 bezdarbnieki. Starp viņiem arī rīdzinieki.

No tiem 81 iesniegums ir atbalstīts, 16 noraidīti, bet pārējo pretendentu atbilstība mobilitātes pabalsta saņemšanas nosacījumiem vēl tiek izvērtēta. Lielākais skaits pieteikumu saņemts Ludzas un Rēzeknes filiālē – katrā pa 12 pieteikumiem. Astoņi pieteikumi saņemti NVA Jelgavas filiālē, seši Liepājas un tikpat Cēsu filiālē, pieci pieteikumi iesniegti Aizkraukles filiālē. Pašreiz pieteikumi dalībai reģionālās mobilitātes pasākumā saņemti visās NVA filiālēs. Arī NVA Rīgas reģionālajā filiālē iesniegti trīs pieteikumi mobilitātes pabalsta piešķiršanai darbam ārpus galvaspilsētas.

Pasākumā "Komersantu nodarbināto personu reģionālās mobilitātes veicināšana" iesaistītie strādā visdažādākajās profesijās, gan vienkāršākās – autovadītājs, gaļas izcirtējs, galdnieks, pārdevējs, miesnieks, krāvējs –, gan tādās, kas prasa īpašu izglītību un pieredzi, piemēram, gids, pavārs, tehniskais direktors, galvenais grāmatvedis, metālmateriālu metinātājs, farmaceita asistents un citās. Pārsvarā finansiālais atbalsts tiek izmantots transporta izdevumu segšanai no dzīvesvietas uz darbavietu un atpakaļ.

Projekta mērķis ir veicināt nodarbināto personu reģionālo mobilitāti, nodrošinot finansiālu atlīdzību transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumu segšanai pirmos četrus mēnešus pēc darba tiesisko attiecību sākšanas. Atbalsts paredzēts darbavietās, kas atrodas visā Latvijas teritorijā, kur ir pieprasījums pēc konkrētā cilvēka iegūtās izglītības un profesionālās pieredzes, izņemot darbavietas Rīgā. Persona, kura pieteikusies minētajam finanšu atbalstam, var saņemt līdz pat Ls 280, kas nozīmē – līdz Ls 70 mēnesī, informē NVA.