05.07.2013 17:07

Vilkaste Jūrmalā attīsta 21 miljonu eiro vērtu veselības tūrisma centru

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzņēmēja Ināra Vilkaste. Uzņēmēja Ināra Vilkaste. www.kasjauns.lv

Uzņēmums "Real Estate Expert" (REE) Jūrmalā, Dārzkopības ielā 19 attīsta 21 miljonu eiro (14,7 miljoni latu) vērtu daudzfunkcionālu kompleksu, kurā galvenā zona plānota kā veselības tūrisma medicīnas.

REE padomes priekšsēdētāja ir uzņēmēja Ināra Vilkaste. Komplekss atradīsies pie Lielupes tilta, iepretim ūdens atrakciju parkam "Līvu akvaparks", vēsta biznesa portāls "Nozare.lv I. Vilkaste informēja, ka, pamatojoties uz tirgus analīzi, kompānija "Prospect Development" izstrādāja objekta attīstības koncepciju "Medical Park" ("Medicīnas parks").

"Šāda koncepcija izvēlēta, ņemot vērā labvēlīgo situāciju, kāda izveidojusies Eiropas medicīnas tūrisma tirgū. Pašlaik medicīnas tūrisms ir viena no perspektīvākajām un straujāk augošajām nozarēm Eiropā, taču Baltijas valstīs pašlaik tā vēl ir agrīnā attīstības posmā," norādīja uzņēmēja.

Viņa minēja vairākus faktorus, kas veicina dinamisku veselības tūrisma attīstību, tostarp pieaugošo interesi par medicīnas tūrismu Eiropā, Krievijā un citās NVS valstīs. Turklāt Latvijā ir liels medicīnas darbinieku īpatsvars, kuri labi prot gan angļu, gan krievu valodu, un veselības tūrisms ir aktuāls visās sezonās.

Darbs pie daudzfunkcionālā kompleksa projekta Jūrmalā aizsākās 2007.gadā, bet ekonomiskās krīzes dēļ to nācās iesaldēt. Tagad, kad Latvijas tautsaimniecības izaugsme kļūst straujāka, ir atjaunojusies investoru interese par ieguldījumiem šajā perspektīvajā projektā, teica uzņēmēja.

"Šā projekta īstenošana būs ieguvums Latvijas lielākajai kūrortpilsētai. Projekts veicinās pilsētvides sakārtošanu, sniegs iespēju izveidot jaunas darbavietas un stimulēs medicīnas tūrismu. Lai medicīnas tūrisms Jūrmalā veiksmīgi attīstītos, nepieciešami piemēroti nekustamā īpašuma projekti, kas atbilstu prasīgo ārzemju klientu vēlmēm," uzsvēra I. Vilkaste.

Turklāt, lai veselības tūrisms turpinātu plaukt, ir jāveicina Latvijas atpazīstamība un reputācija ārzemēs, kur nereti valda stereotipiski negatīvi pieņēmumi par mūsu valsti, viņa piebilda. Projektu plānots īstenot uz 10 873 kvadrātmetrus liela zemes gabala. Paredzēts uzbūvēt viesnīcu ar 102 numuriņiem un pazemes autostāvvietu 143 automašīnām, kā arī komerciāla lietojuma ēkas. Viesnīcas apartamenti aizņems 10 928,5 kvadrātmetrus, medicīnas centra un komerclietojuma telpas – 9609,8 kvadrātmetrus un pazemes autostāvvieta – 4387 kvadrātmetrus.
Projektu izstrādāja viens no Latvijā lielākajiem arhitektu birojiem "Arhis".

Projekta pirmā daļa jau ir nofinansēta, uzbūvēti pamati un pazemes autostāvvieta. Ir pilnībā izstrādāta projekta dokumentācija, projekts ir saskaņots, un saņemta atļauja tā būvniecībai. 2004. gadā dibinātais uzņēmums "Real Estate Expert" koordinē un realizē darbību, kas saistīta ar nekustamo īpašumu pārvaldi un attīstību, kā arī nodarbojas ar nekustamo īpašumu mērķprojektu realizāciju.