29.06.2013 19:25

"Lāčiem" pērn bijis četrkārtīgs peļņas pieaugums

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
“Pats vairs maizi necepu. Vien uzraugu, lai tā tiek labi izcepta,” saka maizes ceptuves “Lāči” samnieks Normunds Skauģis. “Pats vairs maizi necepu. Vien uzraugu, lai tā tiek labi izcepta,” saka maizes ceptuves “Lāči” samnieks Normunds Skauģis. Krišjānis Grantiņš

Babītes novadā esošais maizes un konditorejas izstrādājumu ražotājs SIA "Lāči" pagājušajā gadā vairāk nekā četrkārtīgi palielinājis peļņas rādītājus, sasniedzot 209 305 latu peļņu salīdzinājumā ar 44 737 latiem iepriekšējā gadā.

Par 15 procentiem palielinājies arī uzņēmuma apgrozījums, proti, no četriem miljoniem 2011.gadā līdz 4,61 miljonam latu pērn. "Lāču" apgrozījums 2010.gadā bija 3,2 miljoni latu, bet zaudējumi – 228 999 lati, vēsta biznesa portāls "Nozare.lv". Kā norādīts "Lāču" vadības ziņojumā, pagājušā gada peļņu plānots novirzīt iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai.

Tāpat ziņojumā teikts, ka pērn izdevies sasniegt konditorejas izstrādājumu realizācijas pieaugumu par 17,9%, savukārt maizes pārdošana pieaugusi par 13,1%. Finanšu rezultātus pozitīvi ietekmējusi arī uzņēmumā veiktā ražošanas izmaksu optimizācija. Savukārt šogad "Lāči" plāno palielināt konkurētspēju, apgūstot jaunu produktu klāstu un paplašinot tirdzniecības tīklu.