22.02.2012 07:57

Uzņēmumi plāno palielināt darbinieku skaitu, bet algas - nē

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Nodarbinātības valsts aģentūrā reģistrēti 133 200 bezdarbnieki, kas ir par 625 bezdarbniekiem vairāk nekā janvāra beigās. Nodarbinātības valsts aģentūrā reģistrēti 133 200 bezdarbnieki, kas ir par 625 bezdarbniekiem vairāk nekā janvāra beigās. «Rīgas Aprīņka Avīzes» arhīvs

60% uzņēmumu tuvākā pusgada laikā domā pieņemt darbā jaunus darbiniekus, savukārt 68% uzņēmēji neplāno mainīt algu lielumu, liecina Cvmarket.lv veiktā darba devēju aptauja.

35% no aptaujātajiem uzņēmumiem tuvāko sešu mēnešu laikā neplāno radīt jaunas darba vietas, taču 38% - līdz divām jaunām vakancēm, savukārt 2% plāno izveidot vairāk par desmit jaunām darba vietām.


60% uzņēmumu tuvākā pusgada laikā domā pieņemt darbā līdz pieciem jauniem darbiniekiem, savukārt 64% negrasās atlaist nevienu darbinieku. Joprojām visvairāk aktuālas ir pārdošanas speciālistu, nozares speciālistu un prasmīgu strādnieku vakances.

68% uzņēmumos nav plānots mainīt algu lielumu, 13% plāno atalgojumu palielināt par 10%, bet 2% iecerējuši samazināt atalgojumu.

Visbiežāk jaunu personālu meklē apjautājoties esošajiem darbiniekiem, radiem un paziņām (27%), kā arī izvietojot sludinājumu kādā no darba un karjeras vortāliem (18%). Tad seko meklēšana ar Nodarbinātības Valsts Aģentūras palīdzību un informācijas izvietošana uzņēmuma mājas lapā vai sociālajos tīklos.

81% uzņēmumu neplāno piesaistīt darba spēku no ārzemēm, taču 11% nopietni apdomā šādas iespējas. Kopumā vērtējot pašreizējo Latvijas darba tirgus situāciju, vairākums uzņēmumu uzskata, ka joprojām trūkst kvalificētu darbinieku.

«CV Market Latvia saņēma 95 aizpildītas anketas. Visplašāk pārstāvētās nozares respondentu vidū bija tirdzniecība, rūpniecība un ražošana, celtniecība un nekustamais īpašums, savukārt netika saņemta neviena atbilde no ēdināšanas un mehānikas-tehnikas sfēras,» informē «CV Market Latvia» mārketinga menedžere Inga Daliba.