07.06.2013 14:03

FOTO: "Liepkalni" ienāk arī Ķekavas novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
FOTO: "Liepkalni" ienāk arī Ķekavas novadā www.liepkalni.lv

SIA "Liepkalni" garšīgo rupjmaizi un citus gardumus cep jau četrās ceptuvēs Latvijā, un nu tā tuvāk pircējam ir pieejama arī Pierīgā.

Domājot par klientu ērtībām – piedāvājot tikko ceptu maizi un citus gardumus –, SIA "Liepkalni" šonedēļ atvērusi maiznīcu Ķekavas novada tirdzniecības centrā "A7", šosejas A7 Rīga–Bauska malā.

Maiznīcā uz vietas cep aptuveni 12 dažādu veidu Liepkalnu maizi, tostarp rupjmaizi, saldskābmaizi un baltmaizi. Pircēji var iegādāties konditorejas gardumus, dažādu veidu saldās maizītes, kūciņas, pīrādziņus, nobaudīt sātīgo "Liepkalnu" maizes kvasu, kas gatavots pēc unikālas tehnoloģijas, no "Sevišķās "rupjmaizes.

Veikalā ir pieejama jau pircēju iecienītā "Pilngraudu rupjmaize" ar pilngraudu pārslām, kas saņēma Latvijas Ārstu biedrības balvu.

Maiznīcas veikals piedāvā kafiju un citus atspirdzinošus dzērienus uz vietas un līdznešanai kopā ar garšīgām uzkodām. Jaunās maiznīcas mērķis – piedāvāt Ķekavas novada iedzīvotājiem un katram šosejas Rīga–Bauska autobraucējam iespēju ikdienā baudīt tikko ceptu "Liepkalnu" rupjmaizi un plašo maiznīcas produkcijas klāstu tepat Pierīgā.

Turpat maiznīcā ir iespēja pasūtīt savai svētku reizei torti vai izvēlēties sev tīkamāko no plašā "Liepkalnu" kliņģeru klāsta. Tortes un kliņģerus meistari piedāvā iegādāties arī uz vietas, tāpat izjust saldo maizīšu cepšanas un "Liepkalnu" rupjmaizes tapšanas procesu.

"Mūsu uzņēmuma darbības stratēģija ir būt tuvāk savam pircējam, veidojot vairākas ceptuves reģionos, lai samazinātu ceļu no krāsns līdz pircējam. Esam priecīgi būt Pierīgā un tuvāk Rīgas puses pircējam. Garāmbraucējiem būs iespēja turpceļā vai mājupceļā no darba iegādāties tikko ceptu rupjmaizi vai palutināt sevi ar garšīgām kūkām vai cepumiem, iemalkot kafiju," apstiprina maiznīcas vadītāja Guna Megre. "Maiznīca savus pircējus gaida katru dienu no plkst. 10 līdz plkst. 22, bez brīvdienām. Esat laipni gaidīti mūsu jaunajā maiznīcā!"

Tradicionāli, pēc senām latviešu tautas tradīcijām gatavota rupjmaize, kādu cep SIA "Liepkalni" maiznīcā, tiek gatavota dabiskā raudzēšanas ceļā, ar karstu ūdeni aplejot samaltus rudzu graudus, 24 stundas noturot plaucējumu koka kubuliņā, katru klaipiņu veidojot ar rokām. Maize kļūst izteikti piesātināta.