08.05.2013 09:21

Tiešraide: starptautiskā konference "Kadastra izaicinājumi digitālajā laikmetā"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tiešraide: starptautiskā konference "Kadastra izaicinājumi digitālajā laikmetā" arhīvs

8. maijā Rīgas domē norisināsies Baltijas valstīs sen nebijusi starptautiska konference "Kadastra izaicinājumi digitālajā laikmetā". Valsts zemes dienesta (VZD) 20. gadadienas ietvaros rīkoto konferenci iespējams vērot tiešraidē arī portālā "Apriņķis.lv".

Konferenci Rīgas domes konferenču zālē pulksten 10 atklāja LR Tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Konference vienkopus pulcēs Eiropas valstu ekspertus un speciālistus, lai savstarpēji dalītos pieredzē kadastra datu aktualizācijā un to izmantošanā nacionālajā un starptautiskajā līmenī.


VZD ģenerāldirektore Elita Baklāne-Ansberga uzsver: "Konferences tēma ir ļoti aktuāla valsts pārvaldes sektorā kopumā, jo šodien, kad īstenojam vērienīgus valsts informācijas sistēmu attīstības projektus, ir jāpieņem drosmīgi lēmumi arī par jaunām procedūrām valsts pārvaldē, lai uzlabotu pakalpojumu kvalitāti, padarītu tos vienkāršākus, kā arī rastu efektīvākus veidus kadastra informācijas aktualizācijai."

Konference notiks trīs darba sesijās: kadastra datu izmantošana, informācijas sistēmas kadastra datu aktualizācijai un e-pakalpojumu nodrošināšanai un kadastra loma telpisko datu informācijas sistēmās – šodien un nākotnē. Ar lasījumiem konferencē no Latvijas piedalīsies Valsts meža dienesta, Lauku atbalsta dienesta, Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras, kā arī VZD pārstāvji. Pieredzē dalīsies Igaunijas, Horvātijas, Kipras, Lietuvas, Šveices, Apvienotās Karalistes par kadastru reģistru atbildīgo iestāžu pārstāvji, kā arī Eiropas kadastru, kartogrāfijas un zemes reģistru organizāciju asociācijas EuroGeographic izpilddirektors Deivs Lovels (Dave Lovell).

Konferenci ikviens interesents varēs vērot tiešraidē VZD mājas lapā internetā (www.vzd.gov.lv). Skatītājiem tiešsaistē būs iespēja uzdot jautājumus Latvijas un ārvalstu speciālistiem, un uz tiem tiks atbildēts katras darba sesijas noslēgumā.



Konferences darba kārtība