09.02.2012 22:00

Izstrādās priekšlikumus ubagošanas ierobežojumiem

Autors  apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Izstrādās priekšlikumus ubagošanas ierobežojumiem Foto: www.delfi.lv

Rīgas Labklājības departaments un pašvaldības policija meklēs risinājumus, kā ierobežot ubagošanu galvaspilsētas ielās.

«Esam konstatējuši, ka ar ubagošanu nodarbojas gan trūkumā nonākušas personas, kurām ir grūtības ar sociālo adaptāciju, gan organizētas grupas, kas šādi pelna līdzekļus uzdzīvei. Starp ubagotājiem ir gan rīdzinieki, kuriem ir tiesības uz pašvaldības noteikto sociālo palīdzību, gan iebraucēji no citām pilsētām un pat ārvalstīm,» atzinis Rīgas pilsētas Domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais.

Viņš teic, ka ubagotāji bieži redzami alkohola reibumā vai personas godu un cieņu aizkarošā izskatā, ubagojot uz ietvēm vai gājēju tuneļu kāpnēm, tādējādi traucējot iedzīvotāju pārvietošanos un kropļojot pilsētas izskatu - īpaši Vecrīgas, Centrālās stacijas un Centrāltirgus teritorijā.

«Šai nodarbei nepieciešams regulējums, tostarp, lai piešķirtu Labklājības departamenta Mobilās brigādes darbiniekiem tiesības identificēt ubagotājus. Taču vienkāršu risinājumu te nav, tie jāmeklē visiem kopā. Tāpēc komiteja nolēma atgriezties pie jautājuma izskatīšanas aprīlī, kad būs ievākta papildu informācija,» uzsvēra D.Turlais.

Rīgas pilsētas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja, izskatot jautājumu par ubagošanas ierobežojumiem, uzdevusi Labklājības departamentam un pašvaldības policijai izstrādāt grozījumus Rīgas Domes saistošajos noteikumos, kā arī rosinājusi noskaidrot sabiedrības viedokli par ubagošanas ierobežojumu nepieciešamību.