11.08.2016 09:39

Pelēkā: VID visus kontroles pasākumus veic pamatojoties uz riska analīzi

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pelēkā: VID visus kontroles pasākumus veic pamatojoties uz riska analīzi www.delfi.lv

Valsts ieņēmumu dienests (VID) visus kontroles pasākumus veic pamatojoties uz riska analīzi un dienests nepilda politiskus pasūtījumus, ceturtdien intervijā Latvijas Radio sacīja VID ģenerāldirektora pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā.

"Es negribu teikt, ka VID šobrīd ir kā tāds brīvi dreifējošs kuģis, kuram nav vadītāja un kas nesaprot, kāds ir tā virziens, ko tad tam tagad darīt un uz kurieni kursēt. VID joprojām strādā ļoti profesionāla komanda. Reizē mūs ļoti nomāc un satrauc publiskie paziņojumi, ka VID pilda kādus politiskus pasūtījumus," teica Pelēkā.

Viņa arī uzsvēra, ka VID kategoriski norobežojas no apgalvojumiem, ka dienests kontroles pasākumus veic pēc kādas partijas uzstādījumiem, pēc kādiem pasūtījumiem. "Mēs kategoriski gribam norobežoties no šiem apgalvojumiem - pateikt, nē. Joprojām VID, tāpat kā gadiem ilgi tas ir bijis, visi kontroles pasākumi tiek veikti pamatojoties uz riska analīzi," sacīja Pelēkā.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.