24.11.2015 11:23

VID aicina iesaistīties čeku akcijā, lai izskaustu ēnu ekonomiku

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VID aicina iesaistīties čeku akcijā, lai izskaustu ēnu ekonomiku publicitātes

Ņemot vērā uzņēmumu vidū aktuālo tendenci ļaunprātīgi iejaukties kases aparātu darbībā, samazinot to ieņēmumu apmēru, no kura būtu godprātīgi maksājami nodokļi valsts budžetā, Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina ikvienu iedzīvotāju iesaistīties akcijā, lai cīnītos ar ēnu ekonomiku.

 

Sākot ar otrdienu, VID klientu apkalpošanas centros visā Latvijā būs izvietotas īpašas kastes ar uzrakstu "Iemet čeku - mēs to pārbaudīsim!". Tās paredzētas, lai ikviens iedzīvotājs VID klientu apkalpošanas centrā varētu nodot čeku vai kvīti par jebkuru veikto pirkumu vai saņemto pakalpojumu. Čeku nodošanas akcijā var piedalīties jebkurš čeks vai kvīts, kas izsniegta 2015. gada laikā.

VID darbinieki regulāri apkopos iesniegtos čekus un kvītis, apzinās to izsniedzējus, salīdzinās ar savā rīcībā esošo informāciju par šiem uzņēmumiem un nepieciešamības gadījumā veiks atbilstošākos nodokļu uzraudzības vai kontroles pasākumus.

Tāpēc VID aicina ikvienu godprātīgu Latvijas iedzīvotāju atcerēties, ka mēs katrs esam daļiņa no mūsu Latvijas, un stabilu un drošu valsts pamatu veido mūsu kopīgais godprātīgais darbs, pateicoties kam varam radīt, atbalstīt un pilnveidoties.

"Tādēļ aicinām izmantot iespēju un pārbaudīt uzņēmēju godprātību, jo mūsu samaksātie nodokļi ir mūsu nākotne. Ja pieļausim, ka daļa negodprātīgu personu vai uzņēmēju atļausies nemaksāt nodokļus, tad mēs visi vēlamā apjomā un kvalitātē nesaņemsim sociālos, izglītības, drošības, veselības, sabiedrības aizsardzības un citus mums vitāli svarīgus un būtiskus pakalpojumus," teikts VID paziņojumā.