01.07.2013 10:00

Samazināts sākotnēji iesniegtais "Saulkrastu komunālservisa" ūdensapgādes tarifs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Samazināts sākotnēji iesniegtais "Saulkrastu komunālservisa" ūdensapgādes tarifs arhīvs

No 1. jūlija stājas spēkā SIA "Saulkrastu komunālserviss" jaunie ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi.

Kā informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā (SPRK), pēc "Saulkrastu komunālservisa" iesniegtā ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifu projekta izvērtēšanas SPRK apstiprinājusi jaunus tarifus, atceļot līdzšinējo praksi Saulkrastu novadā papildus maksai par reāli izmantoto pakalpojumu iekasēt arī pastāvīgo jeb abonēšanas maksu, vēsta nozare.lv.

Regulators "Saulkrastu komunālservisam" apstiprinājis šādus tarifus: ūdensapgādes pakalpojumu tarifs - 73 santīmi par kubikmetru bez PVN un kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,19 latu par kubikmetru bez PVN.

Tarifu projektu "Saulkrastu komunālserviss" regulatorā iesniedza pērn, un izvērtēšanai iesniegtais projekts paredzēja ūdensapgādes pakalpojumu tarifa apjomu 86 santīmi par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifa apjomu - 1,19 latus par kubikmetru. Pēc regulatora pieprasījuma uzņēmums ir vairākkārt iesniedzis gan papildu informāciju, gan atbilstoši tai precizējis tarifu projektu.

Tarifu projekta izvērtēšanas gaitā regulators ir panācis tarifu samazinājumu. Salīdzinājumā ar komersanta iesniegto projektu, kopējais apstiprinātais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs ir samazināts par 13 santīmiem par kubikmetru.

Apstiprinātie "Saulkrastu komunālservisa" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi ir ekonomiski pamatoti un noteikti tādā apmērā, lai segtu uzņēmuma sniegto pakalpojumu izmaksas. Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori, regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu un atcelt lēmumu.

Līdz ar SPRK apstiprināto tarifu stāšanos spēkā patērētājiem būs jānorēķinās tikai par reāli patērēto pakalpojumu apjomu. "Saulkrastu komunālservisa" īpašnieks ir Saulkrastu novada pašvaldība. Komersants bez ūdenssaimniecības pakalpojumiem sniedz arī siltumapgādes, nekustamo īpašumu apsaimniekošanas, pašvaldību ceļu uzturēšanas, transporta un citus pakalpojumus.

Iepriekš:
Saulkrastos par ūdeni būs jāmaksā tik, cik patērē