08.04.2013 09:25

Laikraksts: Nerezidenti, izpērkot īpašumus Saulkrastos, draud padarīt tos par otro Jūrmalu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viens no ārzemnieku iekārotākajiem īpašumiem - "Saules republikas" komplekss. Viens no ārzemnieku iekārotākajiem īpašumiem - "Saules republikas" komplekss. www.city24.lv

Gaidāms, ka drīzumā Saulkrastos daudzus nekustamos īpašumus būs iegādājušies nerezidenti, padarot pilsētu par otru Jūrmalu.

Tā laikrakstam "Diena" apgalvo Saulkrastu novada domes vadība. "Vērojams, ka nerezidenti mūsu pašvaldībā īpašumus pērk, bet vēl šis process nav lavīnveidīgs," saka Saulkrastu novada domes priekšsēdētājs Ervīns Grāvītis.

"Jaunā projekta "Liepas nams" iemītnieku vidū ir nerezidenti, kas to izvēlējušies kā atpūtas vietu brīvdienām," stāsta priekšsēdētāja vietnieks Normunds Līcis. Nerezidentu uzmanību piesaistījis arī jaunais dzīvojamais komplekss "Saules republika".

Sākotnējā cena dzīvoklim ar pilnu apdari "Liepas namā" bijusi vidēji 1600 eiro par kvadrātmetru, bet "Saules republikā" dzīvoklim bez apdares – 1600–1800 eiro par kvadrātmetru. "Domājams, ka šajās ēkās dzīvokļi jau sākotnēji iecerēti kā brīvdienu mājokļi turīgiem ārzemniekiem, jo daudzu saulkrastiešu rocībai tie ir par dārgu," uzskata N. Līcis.