01.04.2013 11:35

Tumšupē plānots iekārtot telpas sociālo darbinieku pakalpojumu sniegšanai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tumšupes sociālā māja "Zītari 5". 138 no 576 Tumšupes iedzīvotājiem ir sociālā dienesta klienti. Tumšupes sociālā māja "Zītari 5". 138 no 576 Tumšupes iedzīvotājiem ir sociālā dienesta klienti. www.ciematssia.lv

Ropažu novada Tumšupes sociālajā mājā "Zītari 5" tiks iekārtotas telpas sociālā dienesta pakalpojumu sniegšanai iespējami tuvu Tumšupes iedzīvotājiem.

138 no 576 Tumšupes iedzīvotājiem ir sociālā dienesta klienti, pēc Ropažu novada pašvaldības sniegtās informācijas vēsta LETA. Tumšupē patlaban nav atbilstoši iekārtotu telpu, kur varētu sniegt kvalitatīvus sociālos pakalpojumus, kaut gan 24 % Tumšupes iedzīvotāju ir sociālā dienesta klienti – maznodrošinātas un trūcīgas personas, daudzbērnu ģimenes, pensijas vecuma personas, personas ar invaliditāti un citi.

Sociālos pakalpojumus Tumšupes iedzīvotāji patlaban var saņemt vienīgi Ropažu novada pašvaldības sociālajā dienestā, šī brīža situāciju komentēja Ropažu novada sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Ozola.

Ropažu novada sociālajā mājā Tumšupē "Zītari 5" ir deklarēti 62 iedzīvotāji ar maznodrošinātas vai trūcīgas personas statusu. Tāpat šajā mājā dzīvo personas ar invaliditāti. Vēl nesen sociālais dienests renovēja ēku par saviem līdzekļiem, tās pirmais stāvs tika pielāgots cilvēkiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslos. Šīs mājas iedzīvotājiem nepieciešams nodrošināt pastāvīgu sociālā darbinieka pieejamību, atzīst A. Ozola.

Lauku atbalsta dienesta Lielrīgas reģionālā lauksaimniecības pārvalde izvērtējusi un apstiprinājusi Ropažu novada pašvaldības sociālā dienesta iesniegto projektu "Telpu iekārtošana sociālo pakalpojumu nodrošināšanai multifunkcionālājā centrā iespējami tuvu dzīves vietai Tumšupes iedzīvotājiem".

Projekts paredz iekārtot telpas Ropažu novada pašvaldībai piederošajā īpašumā "Zītari 5"-1, lai nodrošinātu kvalitatīvu sociālo pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem iespējami tuvu dzīves vietai. Īpašumā tiks iegādātas un uzstādītas iekārtas un tehnika. Pēc telpu iekārtošanas izveidotajā multifunkcionālajā centrā tiks organizētas dažādas atbalsta grupas sociāli mazaizsargātām grupām, lai sekmētu viņu integrāciju sabiedrībā.

Centrā būs iespēja saņemt arī psihologa un jurista konsultācijas. Šajā centrā tiks piedāvāti arī bibliotēkas pakalpojumi, jo sadarbībā ar Ropažu novada bibliotēku plānots reizi nedēļā izveidot grāmatu izsniegšanas punktu.

A. Ozola norāda, ka tiek plānots iekārtas iegādāties un ierīkot jau līdz maijam un maijā arī sākt sociālo pakalpojumu sniegšanu. Projekta kopējās izmaksas ir 2043 lati, no tām 523 lati ir Ropažu novada pašvaldības finansējums, bet 1519 lati Eiropas Savienības līdzfinansējums.