22.03.2013 14:28

Zemes cenas pieaugums Pierīgā vairākas reizes pārsniedz depozītu likmes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Privātās apbūves zemes gabalu vidējās cenas Pierīgas labās vietās gada laikā palielinājušās par 10–13 %, tādēļ zemes iegādi patlaban var vērtēt arī kā izdevīgu brīvo līdzekļu ieguldīšanas iespēju.

Tādās pircēju pieprasītās Pierīgas vietās kā Mārupe, Babīte, Garkalne apbūves zemes gabalu vidējā cena gada laikā kāpusi par 12 %, bet cenas ir robežās no 20 līdz 30 eiro par kvadrātmetru. Carnikavā, Ādažos un Ķekavā privātās apbūves zemes cenas ir 10–17 eiro par kvadrātmetru, bet vidējā cena gada sākumā bija par 10 % lielāka nekā pirms gada. Zemes vidējā cena nav mainījusies tādās Pierīgas vietās kā Olaine, Inčukalns, Baldone. Šajās vietās zemes kvadrātmetra cena ir robežās no trim līdz septiņiem eiro.

"Pēdējā pusgada laikā interese par zemesgabalu iegādi ir palielinājusies, tādēļ arī vērojams pircēju prasībām atbilstošu zemes gabalu cenu kāpums. Pierīgā pieprasīti gan ir tikai tie īpašumi, kas atrodas vietās ar attīstītu infrastruktūru, arī zemes gabalam jābūt ar komunikācijām, ērtu piekļūšanu," skaidro "Latio" nekustamā īpašuma tirdzniecības speciālists Atis Skrastiņš. Nav pieprasījuma pēc zemes tā saucamajās pļavās, tālu no apdzīvotām vietām. Visbiežāk lēmums iegādāties gruntsgabalu privātmājas būvniecībai saistīts ar piedāvāto māju trūkumiem – pārāk lielu mājas un zemes platību, nepietiekamu kvalitāti, neatbilstoši lielu cenu.