21.03.2013 16:17

Ikšķilē par pulciņu apmeklēšanu – Ls 15 mēnesī

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Šonedēļ novada domes deputāti atbalstīja jauno cenrādi Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolā.

Profesionālās ievirzes izglītības programmās mācību maksa plānota 10 latu apmērā, bet interešu izglītības programmās – 15 lati mēnesī. Izpētot, kāda mācību maksa tiek prasīta citu novadu mūzikas un mākslas skolās, secināts, ka ir novadi, kur tā ir mazāka nekā Ikšķiles novadā plānotā, taču Ikšķiles novadā ir paredzēta virkne mācību maksas atvieglojumu, uzsvēra Izglītības, kultūras un sporta komitejas vadītāja Inguna Bērziņa.

Mācību maksas atvieglojumi 50 % apmērā paredzēti Ikšķiles novada administratīvajā teritorijā vienā mājsaimniecībā deklarētai ģimenei ar trīs un vairāk nepilngadīgiem bērniem, uz laiku līdz vienam mācību gadam, kā arī ģimenei, kurai noteikts maznodrošinātas un trūcīgas ģimenes statuss.

50 % mācību maksas atvieglojums uz vienu mācību gadu paredzēts tiem audzēkņiem, kuri ieguvuši godalgas (1.–3. vieta) Latvijas Republikas vai starptautiskajos konkursos, pārstāvot Ikšķiles Mūzikas un mākslas skolu. Bāreņi vai bez vecāku gādības palikuši bērni un bērni ar īpašām vajadzībām Ikšķiles mūzikas un mākslas skolā varēs mācīties bez maksas.