28.02.2013 10:26

SIA "Art Tehno" klientiem Baložos maksa par ūdenssaimniecības pakalpojumiem pieaugs, Spilvē samazināsies

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
No maija Baložu pilsētā kopējais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs pieaugs par 9 %, savukārt Spilves ciemā - samazināsies par 12 %. No maija Baložu pilsētā kopējais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs pieaugs par 9 %, savukārt Spilves ciemā - samazināsies par 12 %. arhīvs

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome apstiprinājusi SIA "Art Tehno" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifus Ķekavas novada Baložu pilsētā un Babītes novada Spilves ciemā.

Baložu pilsētā uzņēmuma ūdensapgādes pakalpojumu tarifs noteikts 37 santīmu apmērā par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) un kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 85 santīmi par kubikmetru bez PVN, savukārt Spilves ciemā ūdensapgādes pakalpojumu tarifs noteikts 68 santīmi par kubikmetru bez PVN un kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,23 lati par kubikmetru bez PVN, vēsta nozare.lv.


Apstiprinātie tarifi stāsies spēkā šā gada 1. maijā.

Patlaban SIA "Art Tehno" piemērotie tarifi Baložu pilsētā ir apstiprināti 2006. gadā: ūdensapgādes pakalpojumam - 42 santīmi par kubikmetru bez PVN, bet kanalizācijas pakalpojumam - 70 santīmi par kubikmetru bez PVN. Spilves ciemā kopš 2009. gada piemērotais uzņēmuma ūdensapgādes pakalpojumu tarifs ir 52 santīmi par kubikmetru bez PVN un kanalizācijas pakalpojumu tarifs - 1,642 lati par kubikmetru bez PVN.

Tādējādi no maija SIA "Art Tehno" klientiem Baložu pilsētā kopējais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs pieaugs par 9 %, savukārt Spilves ciemā - samazināsies par 12 %.

Tarifu projekta izvērtēšanas gaitā regulators ir panācis samazinājumu - salīdzinājumā ar komersanta iesniegto projektu kopējais apstiprinātais ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifs Baložu pilsētā ir samazināts par 56 santīmiem par kubikmetru bez PVN, bet Spilves ciemā - par trim santīmiem par kubikmetru bez PVN.

Tā kā ūdenssaimniecības pakalpojumu sniegšanu "Art Tehno" Baložu pilsētā un Spilves ciemā ir pārņēmis no citiem komersantiem, tas patlaban piemēro reģionālā regulatora šiem komersantiem noteiktos tarifus.

Apstiprinātie "Art Tehno" ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi ir ekonomiski pamatoti un noteikti tādā apmērā, lai segtu uzņēmuma sniegto pakalpojumu izmaksas.

Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori, regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu un atcelt lēmumu.