21.02.2013 15:09

Turpina palielināties komunālo maksājumu parādi Sējas novadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Komunālie maksājumi ietver sevī maksu par virkni saņemto pakalpojumu - namu apsaimniekošanu (ēku uzturēšanu), centralizēto ūdens piegādi, kanalizāciju, atkritumu izvešanu, siltumapgādi, teritorijas kārtošanu.

Apkopojot datus par Sējas novada daudzdzīvokļu namos dzīvojošo iedzīvotāju iekrātajiem parādiem par komunālajiem maksājumiem, aina paveras neiepriecinoša - iedzīvotāju parāds pašvaldībai 1. janvārī bija 137 628,39 lati, raksta pašvaldības izdevums "Sējas Novada Ziņas".

Uz pašvaldības iepriekš izsludināto akciju par soda naudas dzēšanu atsaucās tikai seši iedzīvotāji no Lojas un Pabažu ciemiem, kuri nomaksāja visu pamatparāda summu un kuriem saskaņā ar izsludināto akciju tika dzēsti soda procenti par kavētajiem maksājumiem.

Akcijas laikā pieteicās arī vairāki iedzīvotāji, lai noslēgtu vienošanos ar pašvaldību par parāda atmaksas grafiku un pēc pamatsummas nomaksas tiem tiktu dzēsta soda nauda.

Sējas novada dome aicina iedzīvotājus neiekavēt noteiktos maksājumus, tādējādi izvairoties no situācijas, kad parāds tiek piedzīts tiesas ceļā.