06.02.2013 16:57

Augstākajām valsts amatpersonām nosūtīta atklāta vēstule "Par latu, pret eiro!"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Vēstulē izteikts aicinājums atlikt virzību uz lata likvidēšanu un eiro ieviešanu, kā arī sarīkot tautas nobalsošanu jautājumā par nacionālās valūtas saglabāšanu vai aizstāšanu ar Eiropas Savienības (ES) kopējo valūtu.

Viena no galvenajām demokrātiskas valsts pazīmēm ir rēķināšanās ar tautas viedokli. It īpaši jautājumos, kas skar valsts attīstības virzienu un valstiskuma pamatus, tādēļ ir pilnīgi nepieņemami, ka tik svarīgā jautājumā kā atteikšanās no savas nacionālās valūtas valsts vadība neuzskata par vajadzīgu sarīkot tautas nobalsošanu, norāda iniciatīvas grupa "Par latu, pret eiro!".

Atklāto vēstuli parakstījušo galvenais mērķis ir pieprasīt demokrātijas pamatprincipu ievērošanu Latvijā. Vēstuli parakstījuši daudzi sabiedrībā labi pazīstami cilvēki – ekonomisti, juristi, ārsti, radošo profesiju pārstāvji.

Ir nepieņemami, ka valdošo aprindu politiķi atļaujas demonizēt tos, kuri nepiekrīt viedoklim par bezdiskusiju atteikšanos no lata. Jautājums ne tuvu nav viennozīmīgs, un iespējamās lēmuma sekas saistītas ar nopietniem riskiem.

Atklātās vēstules iniciatīvas grupa ar juristu, ekonomistu un politologu piedalīšanos pašlaik vērtē vairākus iespējamos scenārijus, kā panākt referendumu šajā būtiskajā jautājumā.

Šobrīd iniciatīvas grupa savus argumentus un darbību atspoguļo lapā www.draugiem.lv/preteiro, un jau tuvāko dienu laikā darbu sāks vietne www.parlatupreteiro.lv.

Atklātajā vēstulē pausto pozīciju nolemts darīt zināmu Eiropas Komisijai, tādēļ plānots, ka šo manifestu parakstīs arī ievērojams skaits NVO pārstāvju.

Parakstītā vēstule.