05.02.2013 10:31

"Rīgas siltums" plāno samazināt tarifu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

AS "Rīgas siltums", attīstot zaļās enerģijas projektus siltumcentrālēs "Ziepniekkalns" un "Zasulauks", plāno samazināt siltuma cenu galvaspilsētā vidēji par 3 % salīdzinājumā ar šobrīdējo siltumenerģijas tarifu.

Uzņēmums 31. janvārī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedzis jaunu siltuma tarifa projektu, un tiek prognozēts, ka tas varētu stāties spēkā jūnijā.

AS "Rīgas siltums" prognozē, ka februārī un martā cena būs par 4,4 % mazāka nekā janvārī. Uzņēmums "Latvijas gāze" (LG) prognozējusi, ka dabasgāzes tirdzniecības cena šajos mēnešos varētu būt 210 lati par 1000 kubikmetriem, atbilstoši siltuma cena tad būs 42,81 Ls/MWh bez PVN. Janvārī norēķiniem par piegādāto siltumenerģiju tika piemērota cena 44,77 Ls/MWh.

Rīgā siltumenerģijas cena ir mazākā starp Baltijas valstu galvaspilsētām. Proti, tā ir par 24 % mazāka nekā Viļņā un par 8 % mazāka salīdzinājumā ar siltumenerģijas apstiprināto cenu Tallinā.

AS "Rīgas siltums" valdes priekšsēdētājs Normunds Talcis uzsver: "Mēs ceram, ka, pateicoties jaunajam izstrādātajam tarifu projektam, rīdziniekiem jau tuvā nākotnē būs nedaudz vieglāk norēķināties par patērēto siltumu. Siltums kļūs lētāks, pateicoties uzņēmuma attīstībai un realizētajiem saimnieciski izdevīgajiem projektiem Ziepniekkalnā un Zasulaukā, kas samazinās siltumenerģijas ražošanas izmaksas.

Tās ir arī investīcijas drošā siltumapgādē. Šajās siltumcentrālēs siltumu ražo, izmantojot vietējo kurināmo koksnes šķeldu, kas ļaus būt mazāk atkarīgiem no importētās dabasgāzes."