05.02.2013 07:22

Saulkrastos ieņēmumi – nedaudz lielāki nekā pērn

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. foto.delfi.lv

Lai gan optimismam pēc ekonomiskās recesijas daudzviet Latvijā vēl nav pamata, tostarp Saulkrastos, šī gada pašvaldības budžeta ienākumi tiek prognozēti nedaudz lielāki nekā pērn.

Šīs Pierīgas novada speciālistu aplēses liecina, ka 2013. gada Saulkrastu pašvaldības pamatbudžeta ieņēmumi būs 4 795 624 latu apmērā, tostarp naudas atlikums no aizgājušā gada – 401 952 lati – un noslēgtie aizņēmumi, kas budžetam dos klāt papildus 30 048 latus. Plānots, ka šogad pašvaldības ieņēmumi saglabāsies pagājušā gada līmenī, bet kopējais naudas apjoms vietvaras maciņā palielināsies, kad tiks piešķirtas valsts budžeta mērķdotācijas izglītības nodrošināšanai pilnam gadam. Pašlaik šim mērķim nauda no valsts iedota vien astoņiem mēnešiem. Tāpat pienesumu pašvaldības budžetā dos arī Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguve.

Tāpat kā citās Latvijas pašvaldībās, arī Saulkrastu novada galvenais ieņēmumu avots ir iedzīvotāju samaksātie nodokļi. Gandrīz pusi no ieņēmumiem, precīzi – 45,86 procentus, veido iedzīvotāju ienākumu nodoklis. Salīdzinājumā ar pagājušo gadu šogad ieņēmumu apjoms no šī nodokļa veida prognozējams par 5,75 procentiem lielāks, bet nekustamā īpašuma nodokļa kopējais palielinājums plānots par 7,56 procentiem lielāks.