10.01.2013 15:05

Pie svētku prēmijām tikuši ne visu Pierīgas pašvaldību darbinieki

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Viena no Pierīgas pašvaldībām, kuras darbinieki pirms gadumijas tika pie naudas balvām, bija Sigulda. Viena no Pierīgas pašvaldībām, kuras darbinieki pirms gadumijas tika pie naudas balvām, bija Sigulda. Krišjānis Grantiņš

Atšķirībā no galvaspilsētas tikai retajā Pierīgas novadā īsi pirms gadumijas pašvaldībā strādājošie tika pie naudas balvām.

Viena no Pierīgas pašvaldībām, kurā svētku prēmijas darbiniekiem izpalika, ir Ikšķile. Kā norāda pašvaldības personāla speciāliste Ruta Kalniņa, tās netika maksātas, jo Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums to atļauj tikai no 2013. gada. Tas nozīmē, ka Ikšķiles pašvaldībā strādājošie uz nelielām naudas atlīdzībām svētkos var cerēt tikai no šī vai pat nākamā gada.


Līdzīga situācija ir arī Ādažu novadā. Tajā pašvaldības iestādēs un administrācijā strādājošie pie prēmijām nav tikuši jau divus gadus, informē Inga Pērkone, Ādažu novada domes projektu vadītāja. Par to, vai un kad gadumijā ādažnieku kontos ieripos papildus naudiņa, nav zināms.

Savukārt Ķekavā pašvaldības iestādēs un domes administrācijā strādājošie pie neliela iepriecinājuma naudas izteiksmē tika jau 18. novembrī, tāpēc pirms gadumijas prēmijas izpalika. "Katram pašvaldības iestādes un domes administrācijā strādājošajam izmaksājām 200 latus "uz papīra". Tie nav tikai domes darbinieki, bet arī skolās, bērnudārzos un citās pašvaldību iestādēs strādājošie," teic Ķekavas novada domes priekšsēdētājs Roberts Jurķis ("Vienotība").

Atšķirībā no Ādažiem un Ikšķiles Siguldas domē un pašvaldības iestādēs strādājošie gan uz gadumijas sliekšņa tika pie naudas balvām. Kā norāda pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Diāna Kondratenko, nelielu "iepriecinājumu" 50 latu apmērā izmaksāja visiem pašvaldības pirmsskolas izglītības, vispārizglītojošo un profesionālās ievirzes izglītības iestāžu pedagogiem, izglītības un kultūras iestāžu darbiniekiem, pašvaldības Sociālā dienesta, sociālās aprūpes mājas "Gaismiņas", Tūrisma attīstības aģentūras un pašvaldības administrācijas darbiniekiem.

"Kopumā tie bija 616 cilvēki, kuri pašvaldībā vai tās iestādēs strādā pamatdarbā ne mazāk kā pusslodzi un kuriem ir beidzies pārbaudes laiks," norāda Siguldas novada domes pārstāve, piebilstot, ka šim mērķim vietvara iztērēja 31 tūkstoti latu.

Pārdesmit lati kontā īsi pirms 2013. gada iestāšanās ieripoja arī Inčukalna novada domē un pašvaldības iestādēs strādājošajiem. Vadoties pēc Atlīdzību likumā noteiktajām norām un izvērtējot katra darbinieka ieguldījumu, naudas balvas sasniedza līdz 200 latiem uz "papīra".

"Daudziem šeit ir mazas algas, tāpēc cilvēki ļoti gaidīja šīs naudas balvas. Kā mums 2009. gadā algas noņēma, tā tās arī ir palikušas," zina teikt Inčukalna novada domes Finanšu nodaļas vadītāja Anita Aļļēna.

Jānorāda, ka publiskajā telpā rezonansi izraisīja ziņa, ka Rīgas domē un pašvaldības iestādēs strādājošie gadumijā tika pie prēmijām. Apmēram diviem tūkstošiem Rīgas pašvaldības departamentu, izpilddirekciju, centrālās administrācijas un pašvaldību aģentūru darbiniekiem – kopumā aptuveni pusei Rīgas pašvaldības iestādēs strādājošo – pērnā gada beigās dažādās naudas prēmijās izmaksāti 320 tūkstoši latu.