07.01.2013 17:13

Carnikavas budžets – lielāks aizņēmuma dēļ

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavas budžets – lielāks aizņēmuma dēļ www.foto.delfi.lv

2012. gada izskaņā Carnikavas novada dome apstiprināja šī gada budžetu. Tā plānotie ieņēmumi ir lielāki nekā pērn, jo vietvara aizņēmusies no Valsts kases Eiropas Savienības (ES) projektu līdzfinansēšanai.

Carnikavas novada pašvaldības pamatbudžeta kopējie ieņēmumi ir plānoti 7 360 204 lati. No tiem 688 794 latus novada dome aizņēmusies no Valsts kases (VK) ES finansēto projektu īstenošanai, savukārt naudas atlikums novada maciņā šī gada sākumā bija 140 000 latu.

"2013. gada ieņēmumi salīdzinājumā ar 2012. gada plānotajiem ieņēmumiem gada sākumā palielinājušies par 27,4 %, kas saistīts ar ES līdzfinansēto projektu piesaisti un īstenošanu," teikts pašvaldības informatīvajā ziņojumā par šā gada budžetu.

Visvairāk naudas vietvaras maciņā ieripos no carnikaviešu iedzīvotāju ienākuma un nekustamā īpašuma nodokļu ieņēmumiem – 51 %, tai skaitā ienākuma nodokļa ieņēmumi – 42 % no kopējā budžeta.

Lielākais aizdevums no VK paredzēts Carnikavas ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstībai, kura finansējums ir vairāk nekā 381 tūkstotis latu.

Plānots, ka šogad tiks īstenoti vairāki lieli projekti ūdenssaimniecības, ceļu un polderu infrastruktūras uzlabošanas jomā. Tā kā naudas faktiskais atlikums vēl nav zināms, īpatsvars plānots pēc piesardzības principa – tikai 2 % no kopējā budžeta, salīdzinoši uz 2011. gada beigām tas bija 8 %. Sadaļā "Budžeta iestāžu ieņēmumi" lielākais īpatsvars ir ieņēmumiem no dzīvokļu un komunālajiem pakalpojumiem – 83 %.

Ieņēmumi no valsts un pašvaldību nodevām, sodiem un sankcijām, norēķiniem ar citām pašvaldībām par izglītību un ieņēmumi no zvejas tiesību nomas nav pat 1 % no kopējiem budžeta ieņēmumiem.