01.11.2012 12:10

Ķemeros top jauns bērnudārzs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Attēlam ir ilustratīva nozīme. arhīvs

Jūrmalas novada Ķemeros šonedēļ tika likts pamatakmens jauna bērnudārza būvniecībai.

 

Projektā plānots bērnudārza ēku veidot kā vienstāva būvi, kur paredzētas vietas četrām grupām, kopumā 120 bērniem. Bērnudārzam būs sporta zāle, atsevišķs virtuves un ēdināšanas bloks, kā arī katrai grupiņai atsevišķa izeja uz pagalmu un rotaļu laukumu.

Jauno bērnudārzu plānots nodot ekspluatācijā pēc 12 mēnešiem – nākamā gada oktobrī. Ēkas būvniecība, inženierkomunikāciju – ūdensvada, kanalizācijas, gāzesvada un elektrības pievadu – izbūve un infrastruktūras izveide, kā arī labiekārtošana Jūrmalas pilsētas domei izmaksās divus miljonus latu.

Būvdarbus plānots veikt 12 mēnešu garumā, tāpēc daļa no finansējuma – 700 000 latu – plānota pašvaldības šā gada budžetā, pārējais finansējums – no nākamā gada budžeta. Jūrmalas pilsētas dome iesniegusi arī pieteikumu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) projektu "Pirmsskolas izglītības iestāžu infrastruktūras attīstība nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centros" konkursam, taču konkursa rezultāti vēl nav zināmi. Ja projekts tiks apstiprināts, pašvaldība šim mērķim varēs saņemt ERAF līdzfinansējumu. 

Būvdarbus Jūrmalas pilsētas domes uzdevumā veic pilnsabiedrība "SZMA & Fableks", tehnisko projektu izstrādāja SIA "Ozola & Bula, arhitektu birojs". Rindā uz pirmsskolas izglītības iestādēm Jūrmalā uz 2012. gada 3. septembri bija reģistrēti 476 bērni, tostarp tie, kas vēlētos mainīt bērnudārzu tuvāk savai dzīvesvietai.

Ķemeros darbojas bērnudārzs "Pienenīte", kas atrodas privātā īpašumā, taču tas nespēj uzņemt visus bērnus, kas pieteikti rindā uz šo un nākamo gadu. Turklāt bērnudārza telpas ir nolietojušās un neatbilst mūsdienu sadzīves komforta līmeņa prasībām, vēsta LETA.

Jaunais dārziņš atradīsies Tukuma ielā 9.