25.10.2012 10:26

Ķekavā ar apkures parādniekiem iedzīvotāji cīnās, zāģējot radiatorus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavā ar apkures parādniekiem iedzīvotāji cīnās, zāģējot radiatorus arhīvs

Mājās, kur apkure joprojām nav pieslēgta parādnieku dēļ, spriedze kaimiņu vidū pieaug. Kaimiņi un apsaimniekotāji ar parādniekiem cīnās, kā nu prot.

Nesaudzīgu metodi, kā tikt galā ar nemaksātājiem, izvēlējušies kāda Ķekavas nama iedzīvotāji, raksta apollo.lv pēc raidījuma Latvijas Televīzijas "Panorāma" uzņemtā sižeta.

Daudzdzīvokļu namā Ķekavā mājas iedzīvotājs zāģējis nost radiatorus. Dzīvokļa saimniece montierus pati ielaidusi mājā, apzinoties, ka par siltumu nav maksājusi un arī turpmāk nemaksās.

Nama īpašnieku biedrības pārstāvis raidījumam sacīja: "Kāpēc kādam jāsniedz apkure par brīvu, ja šim dzīvoklim ir 1600 latu parāds. Un vēl ir te seši dzīvokļi. Ne mums renovācija iet, ne mums apkure iet."

Radiatorus grasās demontēt sešos dzīvokļos, un vienā no tiem dzīvo ģimene ar bērnu invalīdu. Tur gan neviens durvis neatver.

Ķekavas pašvaldībā šādu metodi neatbalsta, norādot, ka tas radīs negatīvu ietekmi uz kopīpašumu. Tāpat pašvaldībā norāda uz lieliem siltuma zudumiem.

Vairāk "Panorāmas" sižetā:



"Radiatoru zāģētāji" norādījuši – dzīvokļos, kuros šīs iekārtas nozāģētas, vēl paliekot elektrība un siltais ūdens, raksta delfi.lv.

Kā vēsta "Panorāma", atzīstot, ka apkures un citu komunālo pakalpojumu rēķini ir jāmaksā, tiesībsargs norādījis: dzīvokļu īpašniekiem, kuros radiatori nozāģēti, ir tiesības vērsties policijā. Šajā situācijā esot saskatāmas krimināli sodāma nodarījuma pazīmes, proti, notikusi īpašuma bojāšana. Tāpat varētu būt pārkāpts mājokļa neaizskaramības princips.

Raidījums ziņo, ka nozāģētie radiatori novietoti nama pagrabā. Ja parādnieki savas saistības nokārtos un parādu samaksās, tad tie tiks novietoti un pieslēgti atpakaļ.