11.10.2012 12:56

Centrā "Liiba" iznomāta lielākā daļa telpu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Tirdzniecības centrs "Liiba" Ķekavā. Tirdzniecības centrs "Liiba" Ķekavā. Krišjānis Grantiņš

Šogad jūtama pircēju aktivitātes palielināšanās lielajos tirdzniecības centros ne tikai Rīgā, bet arī ap to. Viena no tādām vietām ir "Liiba" Ķekavas novadā.

 

"Salīdzinot ar pagājušo un aizpagājušo gadu, kad Latvijā vēl bija jūtamas ekonomiskās krīzes sekas, šīgada otrajā pusē pieaugusi nomnieku aktivitāte, tāpat palielinās pircēju skaits," informē Ķekavas t/c "Liiba" direktore Baiba Veide, piebilstot, ka līdzīgas tendences tiek prognozētas arī atlikušajos šīgada mēnešos un nākamajā gadā.

T/c "Liiba" jau no maija stabili pieaug iznomāto tirdzniecības platību skaits. Ja šī gada maijā t/c bija iznomāti aptuveni 60 %, tad septembrī tie ir jau aptuveni 90 % no kopējās tirdzniecības platības. "Faktiski šobrīd atlikušas dažas neiznomātas tirdzniecības vietas, turklāt jau novembrī savu veikalu mūsu t/c plāno atvērt būvmateriālu tirgotājs "Meistars"," stāsta B. Veide, piebilstot, ka kopējā t/c "Liiba" tirdzniecības platība ir 7400 kvadrātmetri, no kuriem septembrī bija iznomāti 7283 kvadrātmetri.

"Nomnieku aktivitātes pieaugums liecina par ekonomisko atveseļošanos kā valsts, tā arī reģionālajā līmenī," domā B. Veide, piebilstot, ka, piemēram, septembrī tirdzniecības centrā 300 kvadrātmetru platībā atklāts mazumtirdzniecības autlets "Alk Outlet".

"Tas apliecina, ka paralēli daudzajiem "autletiem" Rīgā, šis tirdzniecības formāts sāk iekarot arī Latvijas reģionus. Mēs vēlamies iet līdzi laikam un kļūt par pionieri šādai "ārpus lielpilsētas" tirdzniecībai, kas ir ierasta prakse lielākajās Eiropas pilsētās," skaidro B. Veide.

Ķekavas t/c var novērot vēl kādu interesantu tendenci. "Mūsu tirdzniecības centrā savus pirmos veikalus atvēruši daudzi uzņēmēji, kuri līdz šim savas preces un pakalpojumus tirgojuši tikai interneta vidē. Tas pierāda, ka mūsu t/c ir sava veida biznesa inkubators, kas piedāvā konkurētspējīgākus nomas nosacījumus nekā daudzi tirdzniecības centri Rīgā, savukārt galvaspilsētas tuvums nodrošina salīdzinoši lielu pircēju plūsmu," skaidro B. Veide, atzīmējot dažus no šādiem pilotprojektiem – veikalus "Capelli", "Guntiņa.com", "Dreamstore", "Vegas Cosmetics" un "Passion".

Tāpat šogad vērojams arī pircēju skaita palielinājums. "Pozitīva tendence vērojama jau no gada sākuma, un vidējais pircēju skaita pieaugums mēnesī salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmajiem sešiem mēnešiem ir 8 %.

Jāatzīmē gan, ka vasaras mēnešos t/c apmeklētāju skaits saruka, kas saistāms ar A7 šosejas posma Baloži–Ķekava remontu, taču septembrī atkal vērojams pircēju skaita kāpums – 5,9 % salīdzinot ar pagājušo gadu," informē B. Veide.