09.10.2012 09:42

Dažas mājas Salaspilī nesaņems siltumu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Dažas mājas Salaspilī nesaņems siltumu Krišjānis Grantiņš

Uzņēmums "Salaspils siltums" šogad noslēdzis siltumenerģijas piegādes līgumus ar namu pārstāvjiem (apsaimniekotājiem) par katru māju atsevišķi, kas ļaus vieglāk sekot līdzi māju maksājumiem par piegādāto siltumenerģiju.

Tostarp kopā ar līgumiem, mājām, kurām bija parādi, tika noslēgtas papildu vienošanās par parādu dzēšanu. Taču ir dažas mājas, kurām ir parādi, bet vienošanās par parādu dzēšanu vēl joprojām nav noslēgta, norāda uzņēmums.

Tās ir Enerģētiķu iela 7 – Ls 32 285,37, Skolas iela 3 – Ls 18 094,52, Rīgas iela 2 – Ls 19 670,63, Skolas iela 12 – Ls 17 248,07, Enerģētiķu iela 11 – Ls 14 834,57 (nav arī jaunā līguma par siltumenerģijas piegādi) un Celtnieku iela 2 – Ls 4034,37.

Kaut gan šo namu iemītnieki ir nomainījuši apsaimniekotāju, par mājai piegādāto siltumenerģiju tik un tā ir jānorēķinās, uzsver SIA "Salaspils Siltums", norādot, ka iepriekš ticis dots laiks, lai māju iedzīvotāji varētu precizēt ar iepriekšējo apsaimniekotāju savus parādus un piestādīt dokumentus par parāda summu.

"Mūsu rīcībā ir iepriekšējā apsaimniekotāja parakstīti akti ar parādu summām līdz šā gada 1. janvārim – mājas parāds uz brīdi, kad tika nomainīts apsaimniekotājs. No parāda summas tika atņemtas summas, ko iedzīvotāji pārskaitīja uz "Salaspils siltuma" kontu, un summas, kuras par patērēto siltumenerģiju mums ieskaitīja RNA un SIA "Enerģētiķis-33" (par pērno decembri). Vēršam jūsu uzmanību, ka nekādus citus maksājumus vai informāciju no bijušā apsaimniekotāja SIA "Enerģētiķis-33" par šo māju iedzīvotāju maksājumiem "veco" parādu dzēšanai neesam saņēmuši," oficiālajā paziņojumā iedzīvotājiem pauž siltumpiegādātājs.

SIA "Salaspils siltums", izprotot iedzīvotājus, ir gatava sastādīt ilgtermiņa parāda dzēšanas grafikus un uzrēķināt soda naudas, ja maksājumi netiks kavēti. Tāda vienošanās neizslēdz iespēju māju īpašniekiem pieprasīt savam iepriekšējam apsaimniekotājam atskaites par maksājumiem un naudas izlietojumu un nepieciešamības gadījumā piedzīt savu un mājas naudu likumā paredzētā kārtībā.

Uzņēmums norāda, ka tām mājām, kuru pārstāvji līdz 24. septembrim neparakstīja vienošanos par parāda dzēšanu, tiek pārtraukta siltumenerģijas padeve. No iepriekšminētajām mājām parādniecēm pagaidām vienīgi namā Rīgas ielā 2 atjaunota siltumenerģijas piegāde. Tas tādēļ, ka mājas apsaimniekotājs kopā ar mājas pārstāvi 5. oktobrī parakstīja ilgtermiņa vienošanos ar SIA "Salaspils siltums" par parāda dzēšanu, pēc kā uzņēmums nekavējoties atjaunoja karstā ūdens un siltumenerģijas padevi mājai. Lai samazinātu kopējo parāda summu, kuru uzrāda iepriekšējā apsaimniekotāja rēķini, mājas iedzīvotājiem trīs mēnešu laikā ir jāsavāc maksājuma vai arī kādi citi dokumenti, kas apliecina mājas parāda patieso summu par piegādāto siltumenerģiju uz līdz šā gada 1. janvārim.

Savukārt siltumenerģijas piegāde ir pārtraukta vēl Celtnieku ielas 14 mājas iedzīvotājiem, kur daži dzīvokļi, neraugoties uz informāciju, ka no 2011. gada 1. jūlija SIA "Salaspils siltums" noslēdza līgumu par siltumenerģijas piegādi ar Dzīvokļu īpašnieku kooperatīvo sabiedrību "Celtnieku 14", turpina maksāt par siltumenerģiju SIA "Enerģētiķis-33", ar kuru siltumenerģijas piegādes līgumattiecības par šo māju ir pārtrauktas. SIA "Enerģētiķis-33" informāciju par mājas iedzīvotāju maksājumiem nesniedz un nav maksājusi naudu par mājas Celtnieku ielā 14 patērēto siltumenerģiju, kā rezultātā DzĪKS nespēj pilnā apmērā norēķināties par piegādāto siltumenerģiju, un mājas parāds sasniedzis Ls 2924,47.

SIA "Salaspils siltums" izsaka pateicību māju apsaimniekotājiem, kuri laikus veic maksājumus par patērēto siltumenerģiju.