01.10.2012 16:03

A. Blaus: nabagajiem ir jāpalīdz

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
A. Blaus: nabagajiem ir jāpalīdz www.foto.delfi.lv

Inčukalna novada pašvaldība otro gadu pēc kārtas neveic iemaksas pašvaldību izlīdzināšanas fondā savas mazās rocības dēļ.

Ekonomiskā krīze un tai sekojošais bezdarbs un citi faktori ievērojami samazināja arī Inčukalna pašvaldības ienākumus, skaidro novada mērs Arvīds Blaus ("Vienotība").

Pēc valdības veiktās administratīvi teritoriālās reformas tikai sešām pašvaldībām noteikTs veikt iemaksas fondā, neliela daļa ietilpst tā saucamajā "pelēkajā zonā", bet pārējās barojas no šīs naudas, tostarp pat lielās pilsētas.

"Pats trakākais," kā uzsver A. Blaus, ka iemaksas saviem kolēģiem veic tikai pašvaldības, ne valsts. "Esmu par to, ka nabagākajiem novadiem ir jāpalīdz, lai mēs būtu vienādā vai labākā situācijā, piemēram, Latgalē."

Viss Inčukalna novada domes priekšsēdētāja komentārs skatāms video intervijā:



Pašvaldību izlīdzināšanas fondā iemaksas veic valsts un lielākās pašvaldības, kuras iedzīvotāju ienākuma nodoklī iekasē vairāk naudas, bet nabadzīgākās no tā saņem dotācijas.

Atgādinām, ka portāls "Apriņķis.lv" turpina izbraukumu sēriju pie Pierīgas pašvaldību vadītājiem, lai izvaicātu par aktualitātēm katrā novadā. Akcijā aicinām iesaistīties lasītājus, sev interesējošos jautājumus nosūtot uz e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pievienojot tos šīs tēmas rakstu komentāros.

Iepriekš:
Inčukalnā graustu nav; "Sēnītes" ataugšanai perspektīvas nesaskata