27.09.2012 16:45

Aizaugušas pļavas nevienu neinteresē, visi grib zemi Pierīgā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Patlaban vairs nav intereses par zemesgabaliem pļavās un bez inženierkomunikācijām. Apbūvei pieprasītākie zemes gabali atrodas galvaspilsētai tuvākajos Pierīgas novados.

 

Zemesgabalu tirgus beidzas pie pilsētu robežām, un zeme mazpilsētās un laukos nav pieprasīta, atsaucoties uz "Ober-Haus vērtēšanas serviss" valdes locekļa Andra Šalgūna 27. septembra preses konferencē teikto vēsta aģentūra LETA.

"Šādiem zemesgabaliem cenu var noteikt nedaudz virs nulles, bet intereses vienalga nav. Tirgus ir aktīvāks vienīgi Pierīgā. Vienīgi jau iepriekš pārdotos un apbūvētos ciematos ir pieprasījums pēc pēdējiem zemesgabaliem," tā A. Šalgūns.

Viņš skaidroja, ka salīdzinājumā ar 2007.gadu, kad bija aktīvs zemesgabalu piedāvājums ciematos, patlaban cenas ir samazinājušās piecas reizes. Pieprasītākie zemesgabali ir platībā no 1200 līdz 1500 kvadrātmetriem par cenu no 20 000 eiro (14 000 latu) līdz 30 000 eiro (21 000 latu).

Uzņēmuma vadītājs zināja teikt, ka 2007.gada pirmajā ceturksnī, kad aktīvi notika darījumi ar zemesgabaliem ciematos, pirmajā ceturksnī tika reģistrēti 1490 darījumi ar zemesgabaliem, bet 2012.gada pirmajā ceturksnī reģistrēti tikai 330 darījumi.

Svarīgs faktors pircējiem ir zemesgabala attālums līdz infrastruktūras centram un inženierkomunikācijas - reāla elektropiegāde un piebraucamais ceļš. Tādēļ pieprasītākie zemesgabalu iegādes rajoni ir Mārupe, Stopiņi, Garkalne, Ādaži, Babīte, Saulkrastu virziens, Baltezers, Bukulti un Langstiņi.