Pavasaris – labākais laiks kredītam jeb trīs varianti, kur prātīgi izmantot naudu pirms vasaras

Autors  Apmaksāta publikācija
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pavasaris – labākais laiks kredītam jeb trīs varianti, kur prātīgi izmantot naudu pirms vasaras publicitātes

Garā ziema nu ir beigusies un līdz ar pavasara atnākšanu mostas ne tikai daba, bet arī mūsu kvēlākie sapņi. Patiesībā, pavasaris ir ideāls laiks, lai apdomāti paņemtu patēriņa vai ātro kredītu kā minimums trim nopietniem mērķiem.

1. Automašīnas iegāde
To apliecinās visas līzinga kompānijas un auto saloni – visvairāk automobiļu tiek iegādāts tieši pavasara beigās. Un nav brīnums, ka tā – automašīnas vadīšana ziemā ir pārbaudījums pat pieredzējušiem autovadītājiem. Tāpat arī ziemas laikā bieži vien vienkāršāk ir pārvietoties ar sabiedrisko transportu. Cita lieta vasarā, kad savs auto ir ne tikai veids, kā nokļūt kaut kur, bet arī paver lielisku iespēju ceļot kopā ar visu ģimeni. Jums ir radusies vēlēšanās aizbraukt uz atjaunoto delfināriju un Jūras muzeju Palangā vai pastaigāties pa Ventspils jūrmalu? Iekāpiet auto kopā ar visu ģimeni un jau pēc pāris stundām jūs būsiet tur.

Taču ko labāk izvēlēties – auto līzingu vai kredītu? Patiesībā, droši var izvēlēties kādu no šiem variantiem, taču tajā pašā laikā ņemt vērā vienu kādu niansi – visbiežāk līzinga kompānijas piedāvā līzingu jaunam auto, vai arī auto ar nelielu nobraukumu. Tāpat arī līzinga nosacījumi būs labvēlīgāki nekā kredīta nosacījumi. Turklāt nebūs nepieciešama pirmā iemaksa 10–20 % apmērā no pirkuma summas.

Var izmantot patēriņa kredītu – īpaši, ja runa ir par lietota auto trīs, četru tūkstošu eiro vērtībā iegādi. Bez šaubām, banka vai kredītkompānija pārbaudīs jūsu maksātspēju, taču, ja kredītvēsture ir laba, nekādas problēmas nevar rasties.

Un visbeidzot – ir vēl viens auto iegādes variants – paņemt ātro kredītu. Šis veids derēs tajā gadījumā, ja, piemēram, līdz summai, kas nepieciešama auto iegādei, pietrūkst 500 līdz 1000 eiro, bet pamata summa jau ir sakrāta. Te gan jāsaka, ka atšķirībā no situācijas, kāda bija pirms pāris gadiem, tagad ātro kredītu kompānijas aizdod arī krietni lielākas summas, līdz pat 3000 eiro. Tomēr, ja tas ir pirmais jūsu ātrais kredīts – tad labāk izmēģināt šo pakalpojumu, aizņemoties nelielu summu, lai saprastu, cik viegli un laicīgi jūs spējat to atmaksāt.

2. Ceļojuma iegāde
Tie, kuri ceļo regulāri, lieliski zina, ka ideālākais laiks, lai apmeklētu dienvidu kūrortus, ir maija beigas. Pirmkārt, nevalda neciešams karstums, kas liek visu laiku pavadīt pie ūdens un pārvērš apskates objektu apmeklēšanu mokās. Otrkārt, ir daudz lielāka viesnīcu izvēle nekā jūlijā un augustā, kad gandrīz visas labās vietas jau ir aizņemtas. Un visbeidzot – ceļojumu un viesnīcu izmaksas maijā ir par 30 līdz 40 % zemākas nekā vasarā. Ja augustā nedēļa Turcijā ar pilnu pansiju uz vienu cilvēku izmaksās 700 līdz 800 eiro, tad maijā par 400 līdz 500 eiro var atpūsties, saņemot precīzi tādas pašas kvalitātes servisu.

Tādēļ, ja ir vēlēšanās sagādāt sev kvalitatīvu atpūtu, nevajag to atlikt uz vasaru. Ja atpūtai nepietiek vai pietrūkst finanšu līdzekļu, arī šajā gadījumā jums izlīdzēs vai nu patēriņa, vai ātrais kredīts. Abu šo kredītu priekšrocība ir tā, ka kreditors nepārbauda, kādiem mērķiem nauda tiek izlietota, tomēr jārēķinās ar to, ka patēriņa kredīta gadījumā mērķis tomēr būs jānorāda.

3. Dārzam, mājai un ģimenei
Pirms vasaras sākuma mēbeļu iegāde vasarnīcai vai dārzam, vasaras namiņa īre Jūrmalā vai arī kvalitatīvi velosipēdi visai ģimenei ir tie mērķi, kam nevajag žēlot līdzekļus. Tas tādēļ, ka daba un svaigs gaiss ir labākais, ko varat sniegt savai veselībai, jo īpaši pēc "ziemas miega".

Arī šeit izdevumi var nebūt mazi. Labu dārza mēbeļu komplekts var maksāt no 500 līdz 1000 eiro. Tikpat izmaksās labi velosipēdi ģimenei. Bet namiņš Jūrmalā uz vasaras sezonu pat vēl dārgāk. Taču, ja jūs, piemēram, esat pārliecināts, ka atpūta uz velosipēda jūras krastā katras brīvdienas ar uzviju kompensē laba pašsajūta un mundrums, tad ir jāizlemj, pie kā aizņemties nepieciešamo summu. Pieņemsim, ka esat nolēmis aizņemties no ātro kredītu kompānijas 1000 eiro uz pusgadu. Ja šis būs jūsu pirmais kredīts, nosacījumi būs atviegloti, un mēnesī maksāsiet aptuveni 220 eiro (kopā ar procentiem). Jo ilgāks laiks, kopš norēķināšanās sākuma būs pagājis, jo summa kļūs mazāka. Aizņemoties uz gadu, ikmēneša maksājums būs vien 125 eiro, un pēc gada parāds būs pilnībā nomaksāts. Tādā veidā līdz nākamajai velosezonai jums būs par vienu nepiepildītu sapni mazāk!