22.08.2012 12:58

Salaspilī 3. vidusskolu tuvākajā laikā nebūvēs: projektu novērtē kā nesamērīgi dārgu

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
SIA "BMB Projekts" 2008. gadā izstrādātā vīzija par Salaspils 3. vidusskolas veidolu. SIA "BMB Projekts" 2008. gadā izstrādātā vīzija par Salaspils 3. vidusskolas veidolu. http://www.bmbprojekts.lv

Salaspils iedzīvotāji atceras, ka savulaik pašvaldība solīja pilsētā būvēt vēl vienu vidusskolu. Klāt kārtējais mācību gads, taču rosības nav. 

Vai Salaspils novada dome atteikusies no ieceres par 3. vidusskolas būvniecību? Domes priekšsēdētāja pirmā vietniece Olga Pāvulīte ("Zaļo un zemnieku savienība", Latvijas sociāldemokrātiskā strādnieku partija) paskaidro: "3. vidusskolas projekts ir gatavs, bet būvniecību neplānojam sākt. Vēl jāpaveic citi būtiski darbi – jāizbūvē tunelis gājējiem un automašīnām zem dzelzceļa pārbrauktuves, kas savienotu abas pilsētas daļas."

Arī pats skolas projekts, raugoties no pašreizējās ekonomiskās situācijas, esot nesamērīgi dārgs – 13,5 miljoni latu bez aprīkojuma, norāda O. Pāvulīte.

Šīs vasaras sākumā Salaspils pašvaldība iegādājās atpūtas kompleksu ar peldbaseinu Ceru ielā 1 par 500 200 latiem, lai izglītības iestāžu vajadzībām izmantotu jau uzceltas ēkas.

Taču, lai tās pielāgotu skolas vajadzībām, nepieciešama telpu pārprojektēšana un pārbūvē, ko šī mācību gada laikā nevarēs paveikt.