30.01.2018 14:02

Latvijas IKP provizoriskais pieaugums ceturtajā ceturksnī - 4,2%

Autors  LETA
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Latvijas IKP provizoriskais pieaugums ceturtajā ceturksnī - 4,2% arhīvs

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) pagājušā gada ceturtajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātiem ātrā novērtējuma datiem, ir pieaudzis par 4,2%, salīdzinot ar 2016. gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Savukārt, pēc sezonāli un kalendāri izlīdzinātiem datiem, Latvijas ekonomika minētajā laika periodā ir augusi par 4,8%.

Vienlaikus 2017. gada ceturtajā ceturksnī, salīdzinot ar 2017. gada trešo ceturksni, IKP apmērs, pēc sezonāli un kalendāri izlīdzinātiem datiem, ir palielinājies par 0,3%.

Statistikas pārvaldē atzīmēja, ka, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātajiem datiem, 2017. gada ceturtajā ceturksnī IKP ietekmēja apmēra pieaugums rūpniecībā - par 5%, būvniecībā - par 21% un pakalpojumu nozarēs - par 4%, tostarp mazumtirdzniecībā - par 5%. Produktu nodokļi iekasēti par 3% vairāk nekā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā.

Pēc statistikas pārvaldes datiem, Latvijas IKP pērn ceturtajā ceturksnī salīdzināmajās cenās bija 5,762 miljardu eiro apmērā.

Precizēti un izvērsti 2017. gada ceturtā ceturkšņa IKP dati tiks publicēti 28. februārī.

Pagājušā gada pirmajā ceturksnī salīdzinājumā ar 2016.gada pirmo ceturksni, Latvijas IKP, pēc sezonāli un kalendāri neizlīdzinātiem datiem, pieauga par 4%, arī otrajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu IKP palielinājās par 4%, bet trešajā ceturksnī - par 5,8%.