28.12.2017 12:31

VSAA: Bankas turpmāk nepieņems pensiju 2. līmeņa iesniegumus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
VSAA: Bankas turpmāk nepieņems pensiju 2. līmeņa iesniegumus arhīvs

No 2018. gada 1. janvāra bankas klātienē un interneta bankās vairs nepieņems iedzīvotāju iesniegumus par dalību Valsts fondēto pensiju shēmā (VFPS) jeb pensiju 2. līmenī, informē Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA).

Sākotnējais sadarbības mērķis – atvieglot pakalpojuma pieejamību klientiem, ir zaudējis aktualitāti, paziņojumā norādīja VSAA pārstāve Iveta Daine. Jaunu iesniegumu skaits ir būtiski mazinājies, jo iedzīvotāji, kuriem bija tiesības brīvprātīgi pievienoties VFPS, savu izvēli jau ir izdarījuši. Turklāt iesniegumus valsts fondētās pensijas kapitāla līdzekļu pārvaldītāja un ieguldījumu plāna izvēlei vai maiņai var iesniegt valsts vienotajā pakalpojumu portālā latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumu "Iesniegums valsts fondētās pensijas kapitāla līdzekļu pārvaldītāja un ieguldījumu plāna izvēlei vai maiņai".

Pirms līdzekļu pārvaldītāja vai ieguldījumu plāna izvēles interneta vietnē manapensija.lv vēlams iepazīties ar detalizētu informāciju par jebkuru ieguldījumu plānu, un veikt to savstarpēju salīdzināšanu. Informāciju par savu dalību pensiju 2. līmenī var apskatīt portālā latvija.lv, izmantojot e-pakalpojumus "Valsts fondēto pensiju shēmas (pensiju 2. līmeņa) dalībnieka konta izraksts" un "Informācija par valsts fondēto pensiju shēmas dalībnieka reģistrāciju un ieguldījuma plāna izvēli".

Iesniegumus var iesniegt arī personīgi jebkurā Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras klientu apkalpošanas centrā vai valsts un pašvaldību vienotajos klientu apkalpošanas centros.