14.08.2012 15:03

Eksperts: Darbiniekiem būs jāmaksā lielākas algas

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eksperts: Darbiniekiem būs jāmaksā lielākas algas arhīvs

Ar laiku darbiniekiem būs jāmaksā lielākas algas, tā, komentējot reģistrētā bezdarba līmeni – 11,6 % – jūlija beigās, 14. augusta LVT1 raidījumā "Labrīt, Latvija!" teica "DNB bankas" ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš.

Viņaprāt, jūlijā reģistrētais bezdarba līmenis parāda, ka Latvijai ir darbaspēka rezerve, kas ļauj augt valsts ekonomikai, vēsta nozare.lv.

Taču attiecībā pret izskanējušām runām, ka darbinieku jau sāk trūkt gan vieglajā rūpniecībā, gan tirdzniecībā, viņš norādīja, ka algām Latvijā ir jākāpj, jo salikums – darbaspēka trūkst, kaut gan bezdarbs ir 11,6 % – ir absurds. "Tad ir jāmaksā vairāk, tik, lai cilvēks ir gatavs nākt strādāt," uzsvēra eksperts.

Darba algu palielinājumam pamats esot arī tas, ka strauji aug uzņēmumu rentabilitāte, uzsvēra P. Strautiņš.

Jau rakstīts, ka reģistrētā bezdarba līmenis jūlija beigās bija 11,6 % no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita un salīdzinājumā ar jūniju tas samazinājies par 0,3 procentpunktiem, aģentūru LETA informēja Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA).

NVA jūlija sākumā bija 117 606 bezdarbnieki, bet mēneša beigās – 114 689 cilvēki. Bezdarbnieku skaits valstī mēneša laikā ir samazinājies par 2917 cilvēkiem.