09.08.2012 07:21

Ikšķilē par siltumu būs jāmaksā mazāk

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķilē par siltumu būs jāmaksā mazāk www.foto.delfi.lv

Kamēr vairumā pašvaldību iedzīvotāji rudeni un ziemu gaida ar bažām pieaugošo siltumtarifu dēļ, ikšķiliešiem vismaz šosezon tie būs  mazāki nekā iepriekš.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome šonedēļ ir apstiprinājusi pašvaldības SIA "Ikšķiles māja" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus, vēsta nozare.lv.

Tarifi noteikti, ietverot akcīzes nodokļa komponenti, bez pievienotās vērtības nodokļa tabulas veidā - pie dažādiem dabasgāzes diferencētajiem tirdzniecības gala tarifiem atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas diapazonā no 100 līdz 320 latiem par 1000 kubikmetriem.

Pie pašreizējās dabasgāzes tirdzniecības cenas 230 lati par 1000 kubikmetriem apstiprinātais siltumenerģijas gala tarifs ar akcīzes nodokļa komponenti ir 52,75 lati par megavatstundu. Gala tarifā iekļautais siltumenerģijas ražošanas tarifs ir 39,25 lati par megavatstundu, pārvades un sadales tarifs - 11,19 lati par megavatstundu, bet tirdzniecības tarifs - 71 santīms par megavatstundu.

Tarifi stāsies spēkā 1. oktobrī.

Tarifu projektu izvērtēšanai regulatorā uzņēmums iesniedza saistībā ar to, ka pēc Ikšķiles novada pašvaldības aģentūras "Līvi" likvidācijas "Ikšķiles māja" nodarbojas ar siltumenerģijas apgādes pakalpojumu sniegšanu Ikšķiles pilsētā. Turklāt dabasgāzei, ko izmanto siltumenerģijas ražošanā, no pērnā jūlija ir noteikta akcīzes nodokļa piemērošana.

Salīdzinājumā ar pašvaldības aģentūras "Līvi" tarifiem regulatora apstiprinātie "Ikšķiles mājas" siltumenerģijas gala tarifi ir samazināti, neraugoties uz akcīzes nodokļa komponentes ieviešanu, un samazinājums pie dažādām dabasgāzes tirdzniecības cenām ir robežās no 5,3% līdz 6,4%.

Apstiprinātie "Ikšķiles mājas" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifi ir noteikti tādā apmērā, lai segtu uzņēmuma sniegto pakalpojumu izmaksas pie plānotā pakalpojumu apjoma. Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori, regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu un atcelt lēmumu.

Pašvaldības SIA "Ikšķiles māja" siltumenerģiju ražo četrās katlumājās, kā kurināmo izmantojot dabasgāzi. "Ikšķiles mājas" īpašnieks ir Ikšķiles novada pašvaldība.

Iepriekš:
Ikšķilē ceļus labo ar vietējo izejmateriālu