02.08.2012 12:37

Turpmāk traktortehnikas apskate būs dārgāka

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Turpmāk traktortehnikas apskate būs dārgāka www.foto.delfi.lv

Stājušies spēkā "Noteikumi par valsts aģentūras "Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra" sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi", kas paredz traktortehnikas tehniskās apskates sadārdzināšanos dažās pozīcijas.

Kā biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras Administratīvās un projektu vadības nodaļas vadītāja Sarmīte Burgmane, no cenrādī norādītajiem 105 pakalpojumiem cena pieaugusi pieciem. Pieaugums saistīts ar stingrās uzskaites materiālu iegādes un uzturēšanas izmaksu palielinājumu.

Tehniskajai apskatei cena palielinājusies saistībā ar stingrās uzskaites materiālu - uzlīmes un talona - iegādes cenas palielinājumu: traktortehnikai - par 6%, piekabēm - par 8%, speciālajai tehnikai - par 4%.

Savukārt traktortehnikas reģistrācijas pakalpojumu cena palielinājusies reģistrācijas apliecības un numura zīmes iegādes cenu palielinājuma dēļ: reģistrējot traktortehniku ar numura zīmi, cena palielināsies par 20%, reģistrējot lietotu traktortehniku bez numura zīmes, cena palielināsies par 10%.

Visiem pārējiem 100 pakalpojumiem cenas ne tikai nav pieaugušas, bet pat faktiski samazinājušās saistībā ar PVN likmes maiņu no 22% uz 21%.

Noteikumi papildina patlaban spēkā esošos pakalpojumus ar 16 jauniem pakalpojumiem, piemēram, traktortehnikas motora jaudas mērījumi, dīzeļmotora sprauslu pārbaude un regulēšana, traktortehnikas vadītāju mācību instruktoru apmācība, mācību materiāli traktortehnikas vadītājiem, suvenīru tirdzniecība u.c.

Kā norādīja Burgmane, par cenu pieaugumu pakalpojumiem ir informētas lauksaimnieku sabiedriskās organizācijas, kas šo informāciju ir nodevušas līdz traktortehnikas lietotājiem.

Pirms cenrāža apstiprināšanas ir bijušas apspriedes un tikšanās ar lauksaimnieku sabiedriskajām organizācijām, kurās ir pamatots cenu pieaugums saistībā ar to, ka pieaugušas iegādes cenas stingrās uzskaites materiāliem un dokumentiem, norādīja Burgmane.