02.08.2012 09:02

Salaspilī vidusskolēniem apmaksās autovadītāju kursus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Salaspilī vidusskolēniem apmaksās autovadītāju kursus www.foto.delfi.lv

Lai nodrošinātu konkurētspēju un jaunu skolēnu piesaistīšanu Salaspils 1. un 2.vidusskolā, Salaspils novada dome turpmākos četrus gadus apmaksās skolēniem autovadītāju kursus.

Kā liecina Iepirkumu uzraudzības biroja informācija, iepirkuma konkursā par autoskolas pakalpojumu sniegšanu Salaspils 1. un Salaspils 2. vidusskolas skolēniem no 2012./2013.mācību gada līdz 2015./2016. mācību gadam saņemti trīs piedāvājumi, bet par uzvarētāju atzīta autoskola "Credo", kas šo pakalpojumu apņēmusies abās skolās četru gadu garumā nodrošināt kopumā par 48 000 latu, vēsta LETA.

Pašvaldība skolām piešķirs finansējumu kursu realizācijai un Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) eksāmenu un obligāto braukšanas stundu apmaksai. Ja skolēnam būs nepieciešams vairāk par obligātajām stundām, lai apgūtu braukšanas iemaņas, tad par tām būs jāmaksā pašam. Tāpat arī pašam būs jāmaksā par atkārtotu eksāmenu kārtošanu.

Salaspils novada domes pārstāve Lolita Trukšāne skaidroja, ka skolas slēgs līgumu par programmas apguvi, un tā būs brīvprātīga papildu slodze, kas notiks pēc obligātajām stundām.

Izglītības un kultūras daļas vadītāja Inga Elksne norādīja, ka liela daļa skolēnu pēc pamatskolas beigšanas izvēlas nevis turpināt mācības vispārizglītojošā mācību iestādē, bet dodas uz profesionāli tehniskajām iestādēm, tāpēc vispārējās izglītības iestādēs valstī skolēnu skaits diezgan strauji sarūk, un šī negatīvā tendence Salaspilī novērojama tikai vidusskolas vecuma grupās. No skolēnu skaita ir ļoti atkarīga iestādes konkurētspēja un finanšu apjoms, kādus pakalpojumus skola var piedāvāt, tāpēc pašvaldība sadarbībā ar skolām lēma par to, ko skolēniem varētu piedāvāt papildus formālajai izglītībai, un kādas neformālās izglītības programmas piedāvāt, lai skolēni varētu iegūt sev noderīgas iemaņas un prasmes. Diskusiju rezultātā radās vairākas ieceres, viena no tām - autoapmācības kursi.

Lēmums izsludināt iepirkumu par autoskolas pakalpojumiem abās vidusskolās B kategorijas autovadītāja apliecības saņemšanai pieņemts domes sēdē 3. maijā. "Ja viss notiks kā plānots, tad jau nākamajā mācību gadā 11. klases skolēniem šis pakalpojums būs pieejams," norādīja Elksne.

Papildu autoskolas nodrošināšanai novada skolas plāno aktīvāk sadarboties ar zinātniski pētnieciskajām iestādēm, lai radītu bērniem interesi par šo sfēru un palīdzētu izvēlēties nākotnes profesiju. "Šogad organizētā Zinātnes nedēļa jau spilgti pierādīja, ka interese par zinātniski pētniecisko darbību Salaspilī ir liela," norādīja Trukšāne.

Pašvaldība cer, ka, paplašinot izglītības piedāvājumu un turpinot rūpēties par izglītības kvalitāti, novada skolēni par savu izglītības iestādi izvēlēsies tieši kādu no abām Salaspils vidusskolām. Piedāvātās programmas būs izvēles, dodot iespēju bērnam un jaunietim izvēlēties darīt to, kas šķiet interesants un noderīgs turpmākajai dzīvei.

Salaspiliešiem ne mazāk svarīgi šķiet, lai skolēns paliek mācīties savā novadā, kas arī vecākiem ir finansiāli izdevīgāk, un jaunietis nezaudē saikni ar vietējo kopienu.