21.07.2012 07:52

Mērs: "Iebraukšanas maksa Saulkrastos tikai atbaidītu atpūtniekus"

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Lai gan vasaras mēnešos Saulkrastu pludmale ir iecienīta ne mazāk kā Jūrmala, novada domes vadītājs Ervīns Grāvītis norāda, ka vismaz tuvākajā laikā jautājums par iebraukšanas maksu nebūs aktuāls.

A. Grāvītis ("Tēvzemei un brīvībai"/LNNK) intervijā portālam "Apriņķis.lv" uzsver, ka iebraukšanas maksa, kā tas ir Jūrmalā, paredzēta satiksmes plūsmas mazināšanai, taču, tā kā pirms vairākiem gadiem ir atklāts "Via Baltica" rekonstruētais ceļa posms, tā novirzot satiksmi, kas agrāk gāja cauri Saulkrastiem, pa apvedceļu. "Iebraukšanas maksa būtu papildu apgrūtinājums mūsu viesiem, īpaši patlaban, kad katrs santīms ir svarīgs un noteikti samazinātu atpūtnieku skaitu, kas dodas baudīt novada brīnišķīgo dabu un unikālās pludmales," tā novada mērs.

Viņš ir pārliecināts, ka arī tuvākajos gados jautājums par iebraukšanas maksu Saulkrastos nebūs deputātu dienaskārtībā.

Jāpiebilst, ka pirms diviem gadiem viņa vietnieks Normunds Līcis ("Vienotība") intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" gan atklāja, ka par šo jautājumu tiekot diskutēts, jo vasaras atvaļinājumu laikā vienā no iecienītākajām atpūtas vietām – Saulkrastos – pludmales apmeklētājiem nereti rodas problēmas ar transportlīdzekļu novietošanu, jo piejūras zonā ir maz autostāvvietu.

Atpūtnieki spiesti automašīnas atstāt pie tuvējo iedzīvotāju mājām vai kaut kur kāpā, kur ir brīvas vietas. "Šādu problēmu novērojam itin bieži, un faktiski jāstrādā pie tā, lai padarītu teritoriju pie jūras drošāku. Kā viens no variantiem ir papildu ceļa zīmju uzstādīšana, taču tas prasa laiku, jo ir jāizstrādā speciāla koncepcija. Saulkrastus nosacīti var uzskatīt par kūrortu, kurā jāsakārto infrastruktūra, un tad pilnībā šī vieta atbildīs statusam," toreiz stāstīja N. Līcis.

Divi gadi ir pagājuši, taču Saulkrastos joprojām trūkst stāvvietu un izskatās, ka pagaidām vietvara problēmu ar iebraukšanas maksas uzlikšanu risināt negrasās. 

Iepriekš:
Vai piejūras novados vajadzētu iebraukšanas maksu?