06.01.2017 11:33

Šogad sporta atbalstam valstī plānots izlietot teju 50 miljonus eiro

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šogad sporta atbalstam valstī plānots izlietot teju 50 miljonus eiro arhīvs

Latvijas Nacionālās sporta padome (LNSP) atbalstījusi Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātos priekšlikumus valsts budžeta līdzekļu sadalē sportam 2017. gadam, kopumā tam piešķirot 49,8 miljonus eiro.

LNSP 2017. gada valsts budžeta projekta izstrādes procesā atbalstīja IZM sagatavotos priekšlikumus iekšējai pārdalei, lai budžeta bāzes izdevumu ietvaros nodrošinātu sporta nozares budžeta prioritāšu īstenošanu, kā rezultātā tiktu nodrošināta valsts funkciju sporta nozarē izpilde nemainīgā līmenī, salīdzinot ar 2016. gadu. Turklāt nodrošināts nepieciešamais līdzfinansējums šogad Latvijā plānotajiem nacionālas nozīmes starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī palielināts valsts līdzfinansējums sporta treneru darba samaksai sporta skolās.

LNSP atbalstīja budžeta apakšprogrammā sporta būvēm paredzēto finansējumu kopumā 17,3 miljonu eiro apmērā, tai skaitā dotācijām valsts īpašumā esošo nacionālo sporta bāzu saimnieciskās darbības nodrošināšanai un 2017.gada valsts budžetā iezīmēto mērķfinansējumu investīcijām valsts nozīmes sporta infrastruktūras attīstības projektiem saskaņā ar Ministru kabineta un Saeimas lēmumiem.

Sporta federācijām un sporta pasākumiem valsts budžeta apakšprogrammā piešķirtais finansējums ir 3 miljoni eiro, kas paredzēts Latvijas Sporta federāciju padomei deleģēto uzdevumu un pasākumu īstenošanai, tai skaitā sadalei sporta federācijām darbības nodrošināšanai, treneru algām un starptautiskiem sporta pasākumiem, kā arī lai atbalstītu sabiedriski nozīmīgu tautas sporta pasākumu un skolu jaunatnes sporta pasākumu organizēšanu Latvijā.

Sporta padome atbalstīja arī finansējuma 1,3 miljonu eiro apmērā sadalījumu dotācijām deviņu nacionālas nozīmes starptautisku sporta pasākumu organizēšanai Latvijā. Savukārt augsts klases sasniegumu sportam šogad paredzēts finansējums 6,7 miljonu eiro apmērā.

Saskaņā ar Sporta likumu pēc gadskārtējā valsts budžeta likuma pieņemšanas LNSP izskata sporta budžeta sadalījumu iepriekš minētajās budžeta apakšprogrammās un iesniedz priekšlikumus apstiprināšanai izglītības un zinātnes ministram.