Kas jāzina par īstermiņa aizņemšanos

Autors  Reklāma
Novērtēt šo ziņu
(1 balsojums)
Kas jāzina par īstermiņa aizņemšanos publicitātes

Kad Tavu stabilo ikdienas dzīvi pārtrauc neparedzēti izdevumi, Tu, visticamāk, meklēsi veidus, kā iegūt papildus naudas līdzekļus. Visbiežākie izdevumi, kas cilvēkus pārsteidz nesagatavotus, ir, piemēram, ārstniecības pakalpojumu nepieciešamība, automašīnas remonts, negaidīti lieli rēķini par apkuri.

Ja Tev nav sanācis veidot uzkrājumus, kurus varētu izmantot šādu gadījumu risināšanai, un nav iespēju pagaidīt līdz nākamajai algai, viens no veidiem, kā iegūt steidzami nepieciešamos līdzekļus, ir izmantot nebanku aizdevēju piedāvāto pakalpojumu "ātrie kredīti".


Kas ir ātrie kredīti?

Kā pats nosaukums liecina, ātrie kredīti ir īstermiņa aizdevumi, kuri tiek piešķirti uz 30 dienām, tādēļ pēc būtības to atmaksa ir paredzēta, saņemot nākamo algu. Šie aizdevumi piedāvā ātru risinājumu negaidītām naudas problēmām, un tie ir guvuši tik lielu popularitāti galvenokārt tādēļ, ka to iegūšana, salīdzinājumā ar citiem kredītu veidiem, ko piedāvā, piemēram, bankas, ir ērtāka un vienkāršāka.

Kas Tev jāzina, pirms pieteikšanās?

Ātrie kredīti attiecībā uz pieteikšanās un piešķiršanas procesu, kā arī atmaksas termiņu ievērojami atšķiras no citiem kredītu aizdevumu veidiem. Tiem raksturīgs:

Aizdevumu summa lielākoties nepārsniedz 300 eiro, piesakoties aizdevumam pirmo reizi;

Kredīta atmaksas termiņš ir 30 dienas;

Lai gan pēc likuma šādu aizdevumu var iegūt jebkurš Latvijas Republikas pilsonis, kas ir sasniedzis 18 gadu vecumu, lielākā daļa kredītdevēju kā minimālo vecumu kredīta piešķiršanai ir noteikuši 20 gadus;

Lai saņemtu šāda veida aizdevumu, ir jābūt atvērtam bankas kontam kādā no Latvijas komercbankām;

Pieteikšanās kredītam galvenokārt notiek, aizpildot pieteikuma anketu attiecīgā kreditora mājaslapā;

Ātrie kredīti tiek piešķirti apmēram stundas laikā no pieteikuma iesniegšanas brīža (ja visa norādītā informācija ir precīza un kredītņēmējam nav ļoti slikta kredītvēsture).

Ko nozīmē "bezprocentu kredīts"?

Liela daļa nebanku kreditoru piedāvā iespēju pirmo kredītu aizņemties bez procentu maksas. Tas nozīmē to, ka aizņemoties, piemēram, 300 eiro uz 30 dienām, Tev netiks piestādīta procentu maksa par naudas izmantošanu un Tev būs jāatmaksā tieši tik, cik aizņēmies.

Tomēr būtiski atcerēties, ka bezprocentu kredīts ir attiecināms tikai gadījumā, ja Tu atmaksāsi aizdevumu laikā, pretējā gadījumā Tavam aizdevumam tiks noteikta kredīta pagarināšanas procentu likme, kas mēdz sasniegt pat 25%.

Aizņemies tikai no atbildīga aizdevēja!

Viena no priekšrocībām kredītiem internetā ir tas, ka Tu vari rūpīgi izpētīt visus sev interesējošos kreditorus un pārliecināties par to piedāvāto pakalpojumu piemērotību Tavām vajadzībām. Pirms kredīta ņemšanas Tev vajadzētu pārbaudīt ne tikai to, cik lielu aizdevumu un kādas procentu likmes piedāvā kreditori, bet arī to, vai tiem ir licence šādu pakalpojumu sniegšanai un vai tie ir atbildīgi aizdevēji. Viens no kritērijiem, kas Tev var palīdzēt atrast uzticamu aizdevēju, ir, piemēram, tas, vai kreditors ir Latvijas Alternatīvo finanšu asociācijas biedrs.

Pirms aizņemies, vienmēr izvērtē kredīta nepieciešamību un savas iespējas atmaksāt!