24.11.2016 13:30

"SEB bankas" vadītāja: Ar laiku arī Latvijā varētu būt vienots visu banku bankomātu tīkls

Autors  BNS
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
"SEB bankas" vadītāja: Ar laiku arī Latvijā varētu būt vienots visu banku bankomātu tīkls arhīvs

Ar laiku arī Latvijā varētu būt vienots visu banku bankomātu tīkls, intervijā aģentūrai BNS sacīja "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere.

"Domājams, kādā brīdī par to [vienotu bankomātu tīklu] vienosies. Tas ir gan laika, gan izmaksu jautājums. Tā šobrīd nav prioritāte," teica Tetere, piebilstot, ka šobrīd šāds risinājums jau ir ieviests Zviedrijā.

Tāpat viņa pastāstīja, ka šobrīd bankas klienti ļoti aktīvi izmanto "draudzīgo" bankomātu tīklu, kurā "SEB bankas" klienti skaidru naudu bez papildu komisijas maksas var izņemt arī "DNB Bankas" un "Swedbank" bankomātos. "Ir klienti, kas šo iespēju izmanto regulāri, lielākoties vietās, kur nav tieši "SEB bankas" bankomāts," piebilda Tetere.

Jautāta, vai cilvēki vēl aizvien aktīvi izmanto iespēju apmaksāt arī rēķinus bankomātos, "SEB bankas" valdes priekšsēdētāja atbildēja apstiprinoši. "Jā, vēl nesen mēnesī bija veikti 8000 maksājumu," teica Tetere, piebilstot, ka banka gan vēlas mazināt rēķinu apmaksu bankomātos, jo ir daudz citu, ērtāku iespēju to apmaksai.

Viņa arī pastāstīja, ka rēķinus bankomātos apmaksā ne tikai vecāka gadagājuma iedzīvotāji, bet arī gados jaunie. "Protams, vecāka gadagājuma klientu īpatsvars ir lielāks, bet ir arī gados jauni klienti, kas to dara," sacīja Tetere.