26.06.2012 12:18

Mārupes tehnikas vairumtirgotāja "Also Latvia" peļņa samazinājusies par 30%

Autore 
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
SIA "Also Latvia" peļņa pērn ievērojami samazinājusies, bet apgrozījums audzis. SIA "Also Latvia" peļņa pērn ievērojami samazinājusies, bet apgrozījums audzis. arhīvs

Datortehnikas, telekomunikāciju un sadzīves elektronikas vairumtirdzniecības uzņēmuma SIA "Also Latvia" peļņa pērn bija 110 958 lati, kas ir par aptuveni 30% mazāk nekā iepriekšējā gadā, kad tā bija 157 297 lati.

Par spīti tam, uzņēmuma apgrozījums ir audzis. Pagājušajā gadā tas bija 36,79 miljoni latu, kas ir par 10% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina biznesa portāla "Nozare.lv" pētījums.

Mārupes novadā esošā uzņēmuma "Also Latvia" Tirdzniecības departamenta direktors Gints Mednis, komentējot pērnā gada datus, norāda, ka apgrozījums audzis, jo operatori daudz aktīvāk piedāvājuši datorus komplektos ar datu pieslēgumiem. Tāpat pērn sekmīgi turpinājušies arī infrastruktūras projekti.

Kā šī gada "karsto" tēmu viņš minēja plānākus un vieglākus klēpjdatorus jeb "ultrabukus", uzņēmums izaugsmi saista arī ar infrastruktūras projektiem un portatīvo datoru tirgus attīstību, par spīti planšetdatoru popularitātes pieaugumam.

Jāpiebilst, ka 2010.gada aprīlī noslēdzās datortehnikas, telekomunikāciju un sadzīves elektronikas vairumtirdzniecības kompānijas "GNT Latvia" iekļaušana Šveices uzņēmuma "Also" grupā, līdz ar to "GNT" grupas uzņēmumi sāka strādāt zem vienotas preču zīmes "Also" un arī "GNT Latvia" nosaukums tika mainīts uz "Also Latvia".

"Also Latvia" dibināta 1995.gadā, līdz 2000.gada beigām uzņēmums darbojās ar nosaukumu "CHS Rīga", bet pēc tam līdz 2010.gada aprīlim - kā "GNT Latvia".