06.06.2012 14:30

FOTOGALERIJA: Gaidot naudu, ”Sēnīte” grūst un brūk

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Slavenā restorāna "Sēnīte" ēkas Vidzemes šosejas malā pārtop par graustiem. Cik ilgi "Sēnīte" turpinās brukt, vaicājām īpašniekiem.

Kas patlaban notiek ar "Sēnīti," jautājām Inčukalna novada domes izpilddirektoram Oskaram Kalniņam. "Nekas nenotiek," viņš atbildēja. "Cilvēki, kuri šīs ēkas noprivatizēja, gribēja turpināt iesākto, piesaistot finansējumu no malas, bet līdz šim tas nav izdevies. Tagad esam Eiropas Savienībā, un restorāna un atpūtas kompleksa pārbūvē var nākties ieguldīt vēl lielākus līdzekļus, lai izpildītu nepieciešamās prasības."

Atpūtas parka „Rāmkalni" saimnieks Viktors Grūtups par blakus esošo nesakārtoto īpašumu izturas neitrāli, jo uzskata – "neviens nav vainīgs, ka dzīve tā iegrozījusies." Uz jautājumu, vai nav bijusi doma paņem "Sēnīti" savā īpašumā un sakārtot, Viktors Grūtups atbildēja: "Man pietiek ar savu teritoriju, kurā arī ir ļoti daudz darāmā. Daļēji mēs turpinām "Sēnītes" tradīcijas, jo mūsu bistro, konditorejā un kulinārijā strādā vairāki bijušie slavenā restorāna darbinieki. Piedāvājam gan viņu izlolotas kūpinātas vistiņas, gan smalkmaizītes, kūkas un tortes."

"Sēnītes" īpašnieks ir pārtikas nozares magnāts – kooperatīvās sabiedrības "Koop projekts" valdes priekšsēdētājs un "Rīgas Piena kombināta" padomes priekšsēdētājs miljonāru sarakstā pabijušais Ivars Strautiņš.

I. Strautiņš īsi paskaidroja, ka "Sēnītes" ēkas ir iekonservētas. "Līdzko būs finansējums, sāksim darbus pie projekta realizācijas." Projekta dokumentācija esot pilnībā sagatavota jau pirms dažiem gadiem, taču turpinās stratēģiskā investora meklējumi, portālam Apriņķis.lv norādīja I. Strautiņš.

Pirms diviem gadiem I. Strautiņš aģentūrai LETA apstiprinājis, ka rekonstrukcijas autora arhitekta Deivija Širaka izstrādātais projekts paredz trīsstāvu viesnīcas, boulinga zāles un SPA centra izbūvi. Ekonomiskās krīzes dēļ no ambiciozā projekta atteikušies vairāki ārvalstu investori.

I. Strautiņš īsi paskaidroja, ka ”Sēnītes” ēkas ir iekonservētas. “Līdzko būs finansējums, sāksim darbus pie projekta realizācijas.” I. Strautiņš īsi paskaidroja, ka ”Sēnītes” ēkas ir iekonservētas. “Līdzko būs finansējums, sāksim darbus pie projekta realizācijas.”