07.05.2012 07:32

Ķekavā nedaudz pieaugs maksa par siltumenerģiju

Autors  Rasma Rudzāte
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Ķekavā ar 15. maiju stāsies spēkā jaunie SIA "Ķekavas nami" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifi, ko apstiprinājusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija. Iepriekšējie tarifi bija spēkā četrus gadus.

Kā jaunos tarifus izjutīs iedzīvotāji, skaidro uzņēmuma "Ķekavas nami" valdes priekšsēdētājs Ēriks Linters: "Siltumenerģijas tarifi, sākot ar 15. maiju nedaudz pieaugs – samaksa par megavatstundu siltumenerģijas palielināsies par 3%, salīdzinot ar pašreizējo cenu."

Viņš norāda, ka tas attiecas gan uz apkuri, gan siltā ūdens padevi. Izmaiņas tarifos saistītas ar siltumenerģijas tarifu veidojošu komponenšu - elektroenerģijas, nodokļu, remontu - uzturēšanas izmaksu pieaugumu. Tarifs ir apstiprināts mainīgai gāzes cenai.

"Tas nozīmē, ka tarifs var mainīties saskaņā ar regulatora apstiprināto siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifu pie dabasgāzes diferencētajiem tirdzniecības gala tarifiem atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas," norāda Ē. Linters. "Iedzīvotāji pamattarifa izmaiņas tikpat kā nejutīs, jo maksa par siltumu ir atkarīga no siltumenerģijas patēriņa un dabasgāzes tirdzniecības cenas svārstībām."