05.04.2012 07:25

Ķekavā apstiprināti jaunie siltumtarifi; jamaksā būs vairāk

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) padome šonedēļ apstiprinājusi SIA "Ķekavas nami" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifus.

Jaunie izcenojumi stāsies spēkā šā gada 15. maijā, informē biznesa portāls "Nozare.lv".

Tarifi noteikti bez pievienotās vērtības nodokļa tabulas veidā - pie dažādiem dabasgāzes diferencētajiem tirdzniecības gala tarifiem atkarībā no dabasgāzes tirdzniecības cenas, ietverot akcīzes nodokļa komponenti.

Uzņēmums tarifu projektus izvērtēšanai regulatorā iesniedza, jo iepriekš reģionālais regulators tarifus 2009. gadā bija apstiprinājis uz noteiktu termiņu, kā arī tādēļ, ka siltumenerģijas ražošanā izmantotajai dabasgāzei noteikta akcīzes nodokļa piemērošana.

Pie pašreizējās dabasgāzes tirdzniecības cenas, 210 latu par 1000 kubikmetriem, apstiprinātais siltumenerģijas gala tarifs ir 48,35 lati par megavatstundu, un tas ietver ražošanas tarifu - 36,13 latus par megavatstundu, pārvades un sadales tarifu - 9,47 latus par megavatstundu, tirdzniecības tarifu - 1,15 latus par megavatstundu un akcīzes nodokļa komponenti - 1,6 latus par megavatstundu.

Salīdzinājumā ar spēkā esošo gala tarifu pie šīs gāzes cenas paredzēts pieaugums par 6,8%. Pamatā tarifa izmaiņas nosaka akcīzes nodokļa komponentes ieviešana, kā arī mazākā mērā - elektroenerģijas cenu un citu izmaksu pieaugums.

"Ķekavas nami" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifi ir noteikti tādā apmērā, lai segtu uzņēmuma sniegto pakalpojumu izmaksas pie plānotā pakalpojumu apjoma.

Ja mainās tarifus ietekmējošie faktori, regulators var ierosināt tarifu pārskatīšanu un atcelt lēmumus.

"Ķekavas nami" siltumapgādes pakalpojumus sniedz Ķekavas novadā, un siltumenerģijas ražošana notiek 20 katlu mājās. Izmantotais kurināmā veids ir dabasgāze.