28.08.2013 13:34

Ķekavas novada Baložos sākta akcija "Parāds nav brālis"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ķekavas novada Baložos sākta akcija "Parāds nav brālis" arhīvs

SIA "Baložu komunālā saimniecība" šonedēļ sākusi akciju "Parāds nav brālis", līdz 30. septembrim piedāvājot iespēju slēgt izlīgumu, parādniekiem nemaksājot soda naudu.

Baložu komunālā saimniecība, ievērojot labas pārvaldības principu, saviem klientiem, kuriem izveidojies parāds par apsaimniekošanu un saņemtajiem pakalpojumiem, piedāvā iespēju no 26. augusta līdz 30. septembrim noslēgt izlīgumu par pakāpenisku parāda atmaksu (līdztekus veicot tekošā rēķina apmaksu pilnā apmērā), nepiemērojot soda procentus, informē pašvaldība.

Noslēdzot izlīgumu par pakāpenisku parāda atmaksu, tiks sastādīts individuāls parāda atmaksas grafiks ar maksimālo termiņu līdz diviem gadiem. Aprēķinot maksājuma apmēru, tajā netiks iekļauta kavējuma nauda – līgumsods, kas izveidojies līdz izlīguma noslēgšanas brīdim. Līdztekus būs jāveic kārtējo rēķinu apmaksa pilnā apmērā.

"Šādu ideju apspriedām uzņēmuma valdes sēdē, kur to vienbalsīgi atbalstīja, jo daudziem Baložu pilsētas iedzīvotājiem ir izveidojušies parādi par nenomaksātajiem rēķiniem. Mūsu mērķis ir palīdzēt iedzīvotājiem šo sāpi atrisināt, nevis iekasēt soda procentus un uzsākt tiesas darbus. Ceram, ka iedzīvotāji būs atsaucīgi un, uzsākot jauno apkures sezonu, izmantojot noslēgtos izlīgumus un vienojoties par parāda atmaksas grafiku, jutīsies daudz labāk", uzsver SIA "Baložu komunālā saimniecība" valdes priekšsēdētājs Juris Milts.

SIA "Baložu komunālā saimniecība" aicina interesentus ierasties pieņemšanas laikā pirmdienās no pulksten 17 līdz 19 vai, zvanot pa tālruni 29462280 vai 27762281, vienoties par citu apmeklējuma laiku.