Drošības diena Ikšķilē

Reģionālās pašvaldības policija (RPP) ceturtdien, 30. maijā, pirmo reizi rīko Drošības dienu Ikšķilē, lai ikvienu interesentu atraktīvā veidā iepazīstinātu ar drošības dienestu darbību un pievērstu uzmanību drošības jautājumiem.

Drošības dienas apmeklētājiem būs iespēja klātienē redzēt operatīvo dienestu, Valsts policijas Speciālo uzdevumu vienības, kinologu un hipologu darba paraugdemonstrējumus, aplūkot un izmēģināt ugunsdzēsēju un policistu ekipējumu, uzzināt, kā jāsniedz pirmo palīdzību nelaimē cietušajiem, un atkārtot, kādi noteikumi jāievēro, atrodoties uz ielas. Pasākuma noslēgumā Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona pārstāvji sniegs paraugdemonstrējumu "Improvizētās spridzināšanas ierīces neitralizēšana".

Rūpējoties par drošu pārvietošanās uz ielas, pasākuma laikā Ikšķiles vidusskolas telpās notiks praktiska apmācība un lekcija par drošu velosipēda vadīšanu. Veiksmīgi nokārtojot pārbaudījumus, būs iespēja iegūt velosipēda vadīšanas tiesības.

Savukārt skolas pagalmā būs izveidota veloiela, kas piedāvās iespēju ikvienam velosipēda vadītājam vai jaunietim, kas kārtos velotiesības, izbraukt šķēršļu posmu. Tāpat tur darbosies bērnu pilsētiņa – bērni vecumā līdz sešiem gadiem varēs izkopt iemaņas ceļu satiksmē kā ceļu satiksmes dalībniekam, vadot elektromobili pa improvizētu ceļu, kas būs aprīkots ar ceļa zīmēm. Varēs izbaudīt lēciena priekus piepūšamajās atrakcijās.

Drošības dienu rīko Reģionālā pašvaldības policija, tā notiks Ikšķilē, Skolas ielā 2, plkst. 11.00 – 14.00.

 

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Ikšķiles vidusskola
  • Notikuma sākums: 2013-05-30 11:00:00