Norvēģijas koris "Rosendal Songlag" Babītē

Tieši pirms pieciem gadiem, kad Latvijas kori un deju kolektīvi gatavojās dziesmu un deju svētkiem, norvēģu diriģente Marija Malmstena atveda uz Latviju savu kori "Røysterett for Alle" un sniedza spilgtu koncertu Babītes vidusskolā. Šogad Latviju apciemos Marijas Malmstenas otrs vadītais koris "Rosendal Songlag". Koris dibināts 1883. gadā un šogad svin savu 130. jubileju. Tas ir otrs vecākais jauktais koris Norvēģijā. Rozendāle ir maza pilsētiņa, kas atrodas Norvēģijas rietumu krastā uz dienvidiem no Bergenas.

Koris dzied renesanses laika mūziku, mūsdienu balādes, dažādu tautu tradicionālo mūziku, liturģiskās himnas, norvēģu tautas dziesmas un mūziklu melodijas. Koncertē, piedalās festivālos, uzstājas Norvēģijas valsts svētku pasākumos un citās jubilejās. Kāpj uz skatuves arī kopā ar citiem koriem un džeza grupu. Koris pateicas un izrāda cieņu saviem klausītājiem un atbalstītajiem, sniedzot tiem muzikālu baudījumu.

Brauciens uz Rīgu ir kora trešā ārzemju koncertturneja. 2009. gadā koris bija Itālijā pie Garda ezera un 2011. gadā koncertēja Dublinā, Īrijā.

Diriģente Marija Malmstena koristus iedvesmo un sajūsmina. Viņas talants, profesionalitāte un muzikālā dzirksts iepriecina kori un rada vēlmi dziedāt.

No 2008. gada izveidojusies sadraudzība ar Babītes jaukto kori "Atskaņa", kas kuplināja "Røysterett for Alle" koncertu 2008. gada pavasarī, bet 2009. gadā ciemojās Norvēģijā. Sadraudzība turpinās, un šā gada 18. maijā Piņķu baznīcā būs "Rosendal Songlag" un kora "Atskaņa" kopējs garīgās mūzikas koncerts, bet 19. maijā plkst. 13 gaidāms koru sadraudzības koncerts atpūtas kompleksā "Lido".

Papildus Info

  • Norises vieta: Piņķu Jāņa baznīca
  • Notikuma sākums: 2013-05-18 18:00:00