Ilonas Brūveres pilmetrāžas dokumentāla filma "Versija Vera" Carnikavā

Filma par izcilo 20. gs. Rīgā dzimušo krievu tēlnieci Veru Muhinu, kura nosargāja Brīvības pieminekli no bojāejas, izgudroja šņabja glāzi graņonku un šokēja Parīzi ar gigantisko 53 m augsto skulptūru "Strādnieks un kolhozniece".

Filma sniedz ieskatu Eiropas kultūras vēstures lappusēs. Tēlnieces dienasgrāmata stāsta par mākslinieces atiecībām ar varu, mākslu un sevi, kas ir un paliek pārlaicīga tēma, sekojot Muhinas pierakstiem, kinodokumentu kadriem un precīziem laiku apliecinošiem vizuālā konspekta fragmentiem. Viņa ir viena no padomju propagandas granddāmām, kā arī viena no ievērojamā franču tēlnieka Rodēna skolnieka Burdēla audzēknēm, par kuru jūsmoja slavenais Pikasso. Mūža beigās padomju vara Verai Muhinai sagādā vilšanos, bet varbūt viņa visu mūžu ir dzīvojusi ilūzijās, baidoties sev tajā atzīties?

Melnbaltā filma ar mākslinieces Kristiānas Dmiteres piedalīšanos Muhinas lomā sniedz skatītājam precīzu laikmeta noskaņu kinooperatores Elīnas Bandēnas filmētajos un scenārija autores, režisores Ilonas Brūveres uzstādītajos kinokadros, kas rosina skatītāju ne vien patērēt piedāvāto informāciju, bet gan arī domāt un just. Filmā skan Franka Martina Štrausa mūzika.

Ieeja – Ls 1.

Papildus Info

  • Norises vieta: Kalngales BLPC
  • Notikuma sākums: 2013-04-23 19:00:00