Jauniešu basketbola turnīrs "Marupe Cup 2013"

Mārupes sporta centrs no 28. līdz 30. martam organizē starptautisku basketbola turnīru "Marupe Cup 2013". Sacensības notiks Mārupes sporta kompleksā Kantora ielā 97. Visas trīs dienas spēles sāksies plkst. 9.

Turnīrā piedalīsies zēni U11 (2002. g. dz.) un U10 (2003. g. dz.) vecuma grupās. Jaunākajā vecuma grupā par uzvaru cīnīsies astoņas komandas, bet vecākajā – sešas komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Starptautisks turnīrs basketbolā zēniem Mārupes novadā tiek organizēts pirmo reizi, un nākotnē plānots veidot to kā tradicionālu pasākumu ar Eiropas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas u. c. valstu piedalīšanos. Mārupes novadā ar jaunajiem basketbolistiem strādā treneri Matīss Vārna un Jānis Hāzners.

"Jaunajiem basketbolistiem ir ļoti svarīgi piedalīties sacensībās, jo tikai tādā veidā var redzēt savu personīgo un komandas kopējo izaugsmi, radīt bērniem prieku par to, ko viņi dara, un motivēt turpmākajam treniņu darbam. Organizējot starptautisku turnīru, jāveic daudz organizatorisko darbu, tāpēc vēlamies pateikt paldies Mārupes sporta centra vadītājai Silvijai Bartuševičai par finansiālo un morālo atbalstu. Tuvākajā nākotnē ar minētā vecuma puišiem piedalīsimies sacensībās gan Latvijā, gan ārpus valsts robežām," stāsta treneris Matīss Vārna.

Turnīra laikā notiks individuālie konkursi gan spēlētājiem, gan treneriem. Spēlētāji noskaidros precīzāko metienu izpildītāju un basketbola tehnikas elementu labāko izpildītaju. Katrā vecuma grupā treneri izvērtēs un noteiks piecus labākos visu komandu spēlētājus un visa turnīra vērtīgāko spēlētāju. Turnīra pēdējā dienā treneri sacentīsies metienos no centra līnijas.

 

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Mārupes sporta komplekss
  • Notikuma sākums: 2013-03-28 09:00:00