Gleznu izstāde Babītes dienas centrā

Martā dienas centrā Piņķos aplūkojama mākslinieka autodidakta Roberta Spalvja personālizstāde. Gleznas un dažādi koka objekti papildinājuši mākslinieka radošos krājumus visa mūža garumā. Pats mākslinieks atzīst, ka lielākā daļa viņa radošo darbu rotā draugu un tuvinieku mājokļus, par ko ir prieks, jo tie visus šos gadus ir aktīvi aplūkoti un apspriesti.

Trīs vārdos par sevi

"Esmu dzimis 1937. gada 23. aprīlī Krāslavas rajonā. Jau Sauleskalna septiņgadīgajā lauku skolā padevās zīmēšana. Kopš 16 gadu vecuma maizi pelnu pats – Rīgas HES Andrejsalā piestrādāju par tvaika turbīnu mašīnista palīgu, bet karadienestā biju mehāniķis vadītājs uz smagajiem tankiem, taču nācās arī zīmēt un rakstīt lozungus. Brīvākos brīžos uzgleznoju arī pa kādai bildei. Manas dzīves drūmākās dienas sākās, kad pēc 45 gadu darba aizgāju pensijā – nezināju, ko iesākt bez darba. Nolēmu sapirkt krāsas un kopš 1997. gada intensīvi gleznoju."

Gleznu autora – galdnieka un namdara – iecienītāko tēmu loks ir dabas ainavas, klusās dabas, paziņu un tuvinieku portreti. Roberts Spalvis glezno arī sen mainījušās ainavas no vecām, melnbaltām fotogrāfijām, tajās uzburot sajūtas ar paša vai gleznas pasūtītāja atmiņām.

Izstādi var apmeklēt bez maksas, kā pateicība tiks uzskatīts smaidošs "Paldies" dienas centra darbiniecēm.

Papildus Info

  • Norises vieta: Centra iela 3, Piņķi
  • Notikuma sākums: 2013-03-12 09:00:00
  • Notikuma beigas: 2013-03-29 15:00:00