Ledus trašu zvaigznes un karaļi Siguldā

Sestdien paredzēts gadskārtējais sezonas noslēguma pasākums "Ledus trašu zvaigznes un karaļi Siguldā", kurā piedalīsies Latvijas labākie skeletonisti, bobslejisti un kamaniņu braucēji.

Siguldā paredzēts gan Latvijas čempionāts kamaniņu sportā, gan "Bindera/Arčera" kauss bobslejā divniekiem, paraugbraucieni skeletonā un jauktā stafete. Gaidāms, ka pasākumu apmeklēs Starptautiskās bobsleja un skeletona federācijas prezidents Ivo Feriāni.

Bērni varēs izmēģināt pabraukt ar īstu bobu starta estakādē, būs arī īpaši pavāru braucieni, ledus trasi līdzīgi kā "Crashed Ice" mačos veiks Armands Tripāns. Kā viens no šova elementiem – sabiedrībā pazīstami cilvēki brauks ar lāpstām, būs arī skatāma bobsleja un skeletona muzeja ekspozīcijas izstāde. Labam garastāvoklim spēlēs grupa "Colt", būs dažādas atrakcijas, ēdināšana.

Ieeja pasākumā bez maksas, un ikviens laipni gaidīts sezonas noslēgumā. Šī būs lieliska iespēja klātienē tikties ar mūsu sportistiem, aprunāties ar viņiem un beigās arī nobraukt ar bobu vai Vučko pa Siguldas ledus trasi.

Bobslejā un skeletonā tā bijusi ļoti veiksmīga. Martinam un Tomasam Dukuriem dubultuzvara pasaules kausa kopvērtējumā, Martins uzvarējis astoņos no deviņiem Pasaules kausa izcīņas posmos, ieskaitot panākumu jaunajā olimpisko spēļu trasē Sočos.

Tāpat veiksmīga arī bobsleja sezona – mūsu jaunais pilots Oskars Melbārdis kļuvis par uzvarētāju kombinācijā, bet divnieku un arī četrinieku vērtējumā bijis otrais Pasaules kausa kopvērtējumā. Vairākas reizes kāpts arī uz goda pjedestāla, ieskaitot trešo vietu divniekos un uzvaru četriniekiem olimpiskajā Soču trasē.

Savukārt kamaniņu braucēji sev aktīvā var ierakstīt pasaules čempionāta bronzas medaļas kamanu stafešu sacensībās, Andra un Šica trešo vietu Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā Sočos, kā arī vairākas godalgotas vietas jauniešu sacensībās.

 

 

Papildus Info

  • Norises vieta: Siguldas kamaniņu un bobsleja trase
  • Notikuma sākums: 2013-03-09 12:10:00